изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 14:00 EEST
Димитър Бербатов стана шампион на Англия с Манчестър Юнайтед    
СпортДимитър Бербатов стана първият българин - шампион на Англия, след като неговия Манчестър Юнайтед спечели шампионската титла във Висшата лига за трета поредна година, предаде БГНЕС.

"Червените дяволи" завършиха при резултат 0:0 с Арсенал в предпоследния 37-ми кръг на Премиършип и си осигуриха купата с актив от 87 точки. Момчетата на Сър Алекс Фъргюсън не могат да бъдат застигнати от втория Ливърпул, който има 80 точки и утре гостува на Уест Бромич Албиън.

Капитанът на националния ни отбор по футбол не се появи в игра в днешното дерби с тима от Северен Лондон. Бербатов спечели днес най-големия трофей в своята кариера, след като вече имаше в актива си Купа на България с ЦСКА през 1999 година, две Купи на Лигата с Тотнъм и с Манчестър Юнайтед, както и трофей от Световното клубно първенство със сегашния си тим. Юношата на Пирин Благоеград може да се окичи с още по-голяма слава през този сезон, тъй като Манчестър Юнайтед играе срещу Барселона на 27 май във финала на Шампионската лига на "Стадио Олимпико" в Рим.

"Червените дяволи" пък станаха първият отбор в английския футбол, който прави втори хеттрик от шампионски титли. Първо, те спечелиха три поредни титли на Англия през 1999, 2000 и 2001 година, а сега повтарят успеха - три поредни титли през 2007, 2008 и 2009 година. Те са един от четирите тима, които изобщо имат хеттрик от титли, като останалите три клуба са Хъдърсфийлд (20-те години на 20 век), Арсенал (средата на 30-те години на 20 век) и Ливърпул (от 1982 до 1984 година). Манчестър Юнайтед освен това изравни рекорда на Ливърпул от 18 титли в Англия, а настоящата титла е 11-та за мениджъра Сър Алекс Фъргюсън в лигата с отбора на Манчестър Юнайтед. Великият шотландец, който е на 67 години, се превърна в най-успешният мениджър в британския футбол за всички времена. Той вече има 31 големи трофея (не се брои Купата от Световното клубно първенство) и така изпревари легендите на Глазгоу Рейнджърс Бил Стрът и на Селтик Уили Мали, които имат по 30 големи купи.

Тимът на Манчестър Юнайтед, който до края на сезона има гостуване на Хъл Сити в последния кръг, спечели днес безпрецедентната шеста титла за един клуб в ерата на Висшата лига на Англия. "Червените дяволи" са шампиони в лигата през 1993, 1997, 1999, 2000, 2001, 2008, 2009 година, като за последната купа огромен принос имаше едно момче от Благоевград - Димитър Бербатов. dir.bg
 


Сходни връзки

Димитър Бербатов стана шампион на Англия с Манчестър Юнайтед | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди