изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:59 EEST
Прокуратурата наложи мярка за неотклонение на Мургина    
Ред и сигурностНа бившия директор на Националната агенция по приходите (НАП) Мария Мургина е наложена мярка за неотклонение "подписка", съобщиха нейни адвокати. Наблюдаващият прокурор Маргарита Немска уточни по-късно днес, че са повдигнати три обвинения към бившата шефка на НАП.

Първото е за длъжностни престъпления по член 282, алинея 2 от Наказателния кодекс - Мургина е нарушила служебните си задължения, като е давала незаконосъобразни указания.

Второто обвинение е по член 143 от Наказателния кодекс за неправомерно оказвана принуда върху данъчен служител.

Третото обвинение е по член 313 от Наказателния кодекс за попълване на неверни данни в декларация, която се изисква по Закона за Сметната палата. Нарушението при попълването на декларацията е, че Мургина е декларирала невярно придобит от нея имот.

Бившата шефка на НАП е с чисто съдебно минало, няма данни да се укрие, както и да извърши и друго длъжностно престъпление, защото е отстранена от служба, обясни Немска.

От 2 до 10 години затвор предвижда законът, ако повдигнатите днес обвинения бъдат доказани в съда.

Маргарита Немска съобщи още, че прокуратурата проверява и други служители на НАП за нарушения на закона, но отказа повече подробности.

Припомняме, че делото срещу бившата шефка на НАП бе образувано през февруари, след което тя подаде оставка. Според обвинението става дума за източване на стотици милиони лева ДДС. По делото срещу Александър Томов пък излязоха данни, че Мургина е прикривала източване на данъци от комбината "Кремиковци" и го е пазила от ревизии.

expert.bg

“ОСТАВКА, Г-ЖО БАНКОВА! ОТИДЕТЕ СИ!”

 


Сходни връзки

Прокуратурата наложи мярка за неотклонение на Мургина | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди