изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:16 EEST
ДЕТСКА ГРАДИНА БЕ НАРЕЧЕНА "БРАТЯ МОРМАРЕВИ"    
ЛюбопитноВ тържествена обстановка днес филиалът на Обединено детско заведение “Знаме на мира” в балчишкия квартал “Балик” бе наречен детска градина “Братя Мормареви”. Предложението идва от едноименната фондация за детско кино и е подкрепено от педагогическия колектив на учебното заведение.

Покойните вече писатели и сценаристи на произведения с детско-юношеска тематика Марко Стойчев и Мориц Йомтов са създатели на едни от най-хубавите сценарии за български детски филми. Те са написали над 40 сценарии и новели, сред които “Войната на таралежите”, “Васко да Гама от село Рупча”, “Мъже без мустаци”, “Лили” и много други.
Поздрави от песни, стихове и танци поднесоха малките възпитаници на присъстващите гости, сред които бяха синът на Марко Стойчев – Кънчо Стойчев, кметът на Балчик Николай Ангелов и заместниците му Митко Петров и Илиян Станоев.
“Тяхното творчество е една широкоспектърна снимка на днешния живот. Те са начело на класацията на вечните български филми и книги, които сме чели като малки”, каза с признание директорката Красимира Тодорова, която символично прие името от кмета на общината.
В детското заведение в квартал “Балик” в момента се обучават и възпитават 122 деца в общо 5 групи. Пред родители и възпитаници Николай Ангелов обяви, че през есента ще започне основен ремонт на сградата. По-рано през деня Общинският съвет даде съгласието си детската градина да носи името на известния творчески тандем.
“За пръв път в България учебно заведение се нарича на хора, които са се занимавали с кино. Времето показва, че това, което са направили, остава. Ако те бяха живи, биха казали, че човек трябва да бъде максимално добър и с усмивка да реагира на най-тъжното, мрачното и грозното. Трогнат съм от това признание”, каза на срещата Кънчо Стойчев.
Сава Тихолов,
началник на отдел "Протокол и връзки с обществеността",
Община Балчик
 


Сходни връзки

ДЕТСКА ГРАДИНА БЕ НАРЕЧЕНА "БРАТЯ МОРМАРЕВИ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди