изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 16:20 EEST
КАВАРНА ИЗДАДЕ ОБЛИГАЦИОННА ЕМИСИЯ ЗА 3 МЛН. ЕВРО    
НовиниОфициално на нарочна пресконференция в петък кметът на община Каварна Цонко Цонев и изпълнителният директор на "Булброкърс" Иво Сеизов обявиха пред журналисти, че морското кметство е издало първата си емисия необезпечени облигации с номинал на стойност 3 млн. евро.

Водещ мениджър по сделката е "Булброкърс" ЕАД, като основен кредитор по сделката на облигационния заем на общината е "ХИПО Инвестмънтбанк" - Австрия. Сеизов допълни, че практиката с облигационните заеми е широко разпространена сред общините в развитите страни, като по този начин те могат да финансират инфраструктурните си проекти. Всяка една от облигациите е с номинал от 1000 евро, като падежът на заема е за срок от пет години при първоначална лихва от 5.51 на сто плаваща лихва.
"С този заем ще успеем да реализираме инфраструктурните проекти набелязани във времето на финансова криза" - каза кметът на Каварна Цонко Цонев. Той поясни, че с 2 млн. лв. от заема и собствено финансиране от бюджета ще бъде изградена нова сграда за кметството. "Имаме терен с площ от 1 200 кв. м в центъра на града, в най-скоро време ще проведем конкурс за избор на проектант и изпълнител, като условието ни ще е до година и половина новата сграда на кметството да бъде построена" - каза Ц. Цонев. С останалата част от средствата от заема общината ще изпълни други инфраструктурни проекти - 2 150 хил. лв. ще са за асфалтиране на улици в селата Българево, Могилино, Камен бряг и Божурец, 1 100 хил. лв. - за канализация по улица в града. "Смятам, че независимо от кризата, точно сега е моментът за строителство, защото паднаха цените на материалите за него. От друга страна ще повлияем и на безработицата в общината с новите обекти" - каза още Цонев.
Цонев обяви още, че през тази година за инфраструктура кметството разполага с 17 млн. лв. - средства от спечелени проекти и от общинския бюджет. Първият от тях, чиято реализация ще започне на 2 юни е ремонт на част от центъра по програма "Красива България". "Проектът е на стойност 224 хил. лв., като участието ни е в размер на 124 хил. лв. Реконструкцията трябва да бъде завършена до 4 август" - каза още Цонев.
 


Сходни връзки

КАВАРНА ИЗДАДЕ ОБЛИГАЦИОННА ЕМИСИЯ ЗА 3 МЛН. ЕВРО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди