изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-28 @ 23:56 EET
КМЕТОВЕ НЕДОУМЯВАТ ЗАЩО ДЪРЖАВАТА ОТДАВА ПЛАЖОВЕТЕ    
Новини"Ако министърът не си свърши работата, ще го направи общината" - обяви кметът на Каварна Ц. Цонев. Колегата му от Балчик заяви, че е научил от медиите за търговете на плажовете от МРРБ

Изключително висока годишна наемна цена в размер на 75 хил. лв. иска МРРБ за централния плаж в Каварна, алармира кметът на морската община Цонко Цонев. "Недоумявам кой ще даде толкова пари и кога ще стане това - сезонът вече започва за нас. Ние откриваме на 1 юни. Легловата ни база е изцяло запълнена за дните на концертите. От 1 юли пристигат и туристи от Москва. Само за периода от 1 до 6 май нос Калиакра е посетен от 15 хил. туристи. Доколкото знам за плажа в Крапец пък се иска годишна наемна цена от 300 хил. лв." - каза Цонев. Според него късното отдаване на плажовете, както и високите цени са проблем, пред който се изправят кметовете по места. "Явно министерството няма визия. Ако министърът не си свърши работата, ще я свърши общината, но от 1 юни на централния плаж в града ще има спасители, медицински пункт и поддръжка" - каза кметът.
"Научих от медиите за обявените от министерството търгове", каза кметът на Балчик Николай Ангелов. Той е изпратил писмо до министерството със запитване. Причината е, че не е ясно на какво основание плажовете се отдават от държавното ведомство, след като те все още, според протоколите, се стопанисват от общините и не са иззети от тях. Няма яснота кой отговаря за стопанисването на въпросните плажове до приключване на процедурата за отдаване под наем, а туристическият сезон започва. Легловата база в общината е от над 40 000 легла и прогнозите са добри за заетостта през лятото.
През миналата година общината е отдала за стопанисване плажовете на собствениците на обекти, които са в непосредствена близост до тях. Тъй като не е имала право да им взема наем, е поискала депозит от 20 000 лева. В резултат на това, за разлика от минали години, проблеми с поддържането на плажовете не е имало, обясни Ангелов. Така само за наема на централния плаж в Балчик исканата от МРРБ начална годишна наемна цена е 74 000 лева за плажна площ от 15 500 кв. м. Предлагат се петгодишни договори. Кметът недоумява и кой, освен Международният детски лагер в Кранево, ще поиска да стопанисва плажа пред него. За него също е обявен търг при начална цена за година 44 500 лева.
 


Сходни връзки

КМЕТОВЕ НЕДОУМЯВАТ ЗАЩО ДЪРЖАВАТА ОТДАВА ПЛАЖОВЕТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди