изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:00 EEST
Гори Европейската комисия    
Европейски съюз
Пожар избухна в централната сграда на Европейската комисия (ЕК) в Брюксел. Гъсти кълба дим се разнесоха в пресцентъра на ЕК, който е в приземния етаж на сградата.


Според някои пожарът е избухнал в печатница към групата на говорителите на ЕК, която е разположена до централната зала за пресконференции. В нея се печатат съобщения за акредитираните към комисията журналисти, прегледът на печата поне два пъти дневно за събития на европейска тематика в страните членки на Европейския съюз, доклади на комисията и други документи.
Намиращите се в пресцентъра журналисти, сред тях българските, бяха евакуирани по спешност. Централната сграда на Еврокомисията "Берлемон" е съвсем празна, заявиха за БТА и от охраната на комисията. Оформен е периметър на сигурност около сградата, до която не се допуска никой. Има само три пожарни коли, линейки и полицейски коли. Според охраната няма пострадали.
Говорителят на Европейската комисия Йоханес Лайтенбергер потвърди пред АФП, че е наредена евакуация на централата в Бюрксел заради предупреждение за пожар в сградата, без да даде повече подробности. Очакванията са инцидентът да не се окаже прекалено сериозен.  dir.bg
 


Сходни връзки

Гори Европейската комисия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди