изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 19:31 EEST
ЦАР И РУМЪНСКА ПРИНЦЕСА ПОЛАГАТ КАМЪКА НА 21 ВЕК В “ДВОРЕЦА” В БАЛЧИК    
НовиниСимеон Сакскуборгготски и престолонаследничката на Румъния принцеса Маргарита Румънска ще бъдат в Балчик на 27 май.

Там те ще положат 21-ия воденичен камък в Алеята на вековете, създадена в началото на миналия век от румънската кралица Мария в нейната лятна резиденция в Балчик. Влюбена в Белия град кралицата решила да съхрани и традициите на Балчик. Затова решава да създаде алеята. Заръчала да се съберат воденични камъни от порутените воденици в района на Двореца. Тогава са били положени 20 воденични камъка – по един за всяко столетие. И е бил предвиден 21-ия. Сега той ще бъде положен от българския цар и неговата братовчедка. Маргарита Румънска е дъщеря на крал Михай и правнучката на кралица Мария. 
Същия ден в Балчик ще бъде направена и първа копка на новата сграда на районния съд. По този повод в града ще бъде още министърът на правосъдието Меглена Тачева. За изграждането й от държавния бюджет са заделени 3 млн. лева. Ще гостува и министърът на културата Стефан Данилов.
 


Сходни връзки

ЦАР И РУМЪНСКА ПРИНЦЕСА ПОЛАГАТ КАМЪКА НА 21 ВЕК В “ДВОРЕЦА” В БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди