изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-28 @ 23:12 EET
БИВШИЯТ ФРЕНСКИ ПРЕЗИДЕНТ ГОСТУВА В “ДВОРЕЦА”    
НовиниБившият френски президент Валери Жискар д`Естен е бил гост н а”Двореца” в Балчик в петък. Той е бил придружен от френския посланик у нас.

Негов домакин е бил директорът на културния център “Двореца” Тошко Гяуров. Преди това той е открил в резиденция "Евксиноград" откри международна конференция за борбата с организираната престъпност. Д'Естен е у нас по покана на заместник-председателя на Народното събрание Надежда Михайлова.
За около час бившият френският президент е разгледал уникалния културен център и е останал впечатлен от архитектурния му облик. Алеята на вековете е била едно от кътчетата в “Двореца”, което го е впечатлило. Гостът е седнал и на трона на кралица Мария. Той е разгледал експозициите и художествената сбирка в комплекса и е получил като подарък книги от Двореца.
След визитата му, от известния френски държавен телевизионен канал “Канал 6” са проявили интерес и ще заснемат 6-минутен филм за Балчик. Предстои екип на телевизията да пристигне, за да го заснеме. Предаването “Капитал”, в което той ще бъде излъчен, е с 24-милионна аудитория, посочи кметът на Балчик Николай Ангелов.
 


Сходни връзки

БИВШИЯТ ФРЕНСКИ ПРЕЗИДЕНТ ГОСТУВА В “ДВОРЕЦА” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди