изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:29 EET
ЗАТВАРЯТ ТУРИСТИЧЕСКИ ОБЕКТИ БЕЗ КАТЕГОРИЗАЦИЯ    
НовиниВсички туристически обекти, които работят без категоризация, ще бъдат затворени. Независимо дали имат договори за туристи.

 За това предупреди в Добрич председателят на Комисията за защита на потребителите Дамян Лазаров. Той съобщи, че мобилни екипи с експерти на комисията от вътрешността на страната ще извършват внезапни проверки на плажовете. Те ще проверяват условията на плажовете и изпълнението на изискванията за категоризацията им. Ще се правят и нощни проверки в средствата за подслон и местата за настаняване, за да се установи дали администрацията изпълнява изискванията според категоризацията на обекта. Тези мерки ще бъдат обявени на 20 май. Тогава ще се проведе среща на Комисията с Агенцията по туризма, местното самоуправление на територията на Черноморието, на местни и регионални съвети и браншови организации. Мотото на срещата е “Готовност и превенция лято 2009”, а мястото на провеждането й ще бъде обявено два дни преди това, каза Лазаров. Той съобщи още, че се предвижда от юни да се открият приемни на Комисията за защита на потребителите в Албена, Златни пясъци, Созопол, Слънчев бряг, Приморско. През лятото ще се извършват и регулярни проверки за безопасността на промишлените стоки, които се продават в туристическите обекти.
 


Сходни връзки

ЗАТВАРЯТ ТУРИСТИЧЕСКИ ОБЕКТИ БЕЗ КАТЕГОРИЗАЦИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди