изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-28 @ 23:40 EET
Мистериозен пожар затвори Европейската комисия    
Европейски съюз
Все още не е известна причината за днешния пожар в централната сграда на Европейската комисия, заяви на пресконференция тази вечер полковник Де Кейзер от брюкселската пожарна команда, предаде БТА.


Според него пожарът се е разразил едновременно на две места - в технически помещения в приземната й част, където се намира пресцентърът на Европейската комисия, и в помещения за работа на журналисти на 13-я етаж, където са разположени бюрото на председателя на комисията Жозе Мануел Барозу и неговата канцелария.
Това обяснява защо БТА и други информационни агенции, съобщили първи за случая, отбелязаха, че пожарът е тръгнал от печатницата на Европейската комисия, която се намира до пресцентъра. Такива бяха и първоначалните сведения.
Засега не може да се посочи какво точно е предизвикало огъня. Последното огнище бе загасено към 19 часа българско време. За борба с бедствието са изпратени 40 пожарникари и 12 пожарни коли.
Започна пълна проверка на сградата и не може да се каже кога тя ще бъде отворена отново. Службата на говорителите на комисията ще съобщи това във вторник, стана ясно от направените изявления от полицията и пожарната на Брюксел и от Групата на говорителите на Европейската комисия.
Жозе Мануел Барозу се намираше в сградата, когато бе подаден сигналът за пожар. Той, както и останалите комисари, бяха евакуирани и продължиха работа в други сгради на Европейската комисия, заяви Йоханес Лайтенбергер, говорител на председателя на Европейската комисия.
По време на пресконференцията не бе даден ясен отговор на въпроса защо алармата за пожар бе задействана поне 15 минути, след като в пресцентъра на Европейската комисия вече бе нахлул гъст дим и охраната започна да евакуира журналистите. По това време там се намираха няколко италиански, френски и британски журналисти, както и кореспондентът на БТА, и този въпрос бе поставен от някои от тях.
Същевременно Йоханес Лайтенбергер категорично опроверга разпространилите се слухове, че пожарът е избухнал в кухнята на 13-я етаж, която се използва при посрещане на гости на председателя на Европейската комисия. dir.bg
 


Сходни връзки

Мистериозен пожар затвори Европейската комисия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди