изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:57 EEST
НАЙ-ВАЖНОТО Е ПУБЛИКАТА ДА ПОЧУВСТВА ПЕСЕНТА    
КултураПред НДТ 19-годишния Никола Чочев от Горна Оряховица, който стана носител на Гран При от тазгодишното издание на конкурса "Сарандев"

- Честито! Очакваше ли да грабнеш голямата награда?
- Като цяло очаквах да взема някаква награда. Но пък за Гран При имаше много достойни участници. Конкурсът бе изключително силен. Но пък това бе преценката и решението на журито, за което мога да бъда много благодарен и изключително горд. Още повече, че "Сарандев" е един от най-престижните конкурси в България. Аз пея за втори път на неговата сцена. При предното ми участие през 2007 г. взех трета награда.
- Кои песни изпя на сцената на "Сарандев" тази година и, според теб, с какво успя да спечелиш сърцата на журито и публиката?
- Първата конкурсна вечер пях "Любов" от репертоара на Георги Христов. Интересното е, че оригиналът на тази песен е на Алла Пугачова, която му я подарила. Втората вечер пях "Мелодрама" на Андреа Бочели.
Как спечелих сърцата... Вероятно публиката трябва да каже. Но смятам, че вече съм добил някакъв професионализъм на сцената. Най-важното е да успееш да въздействаш на хората в залата. Те да успеят да почувстват песента.
- Разкажи ни повече за себе си. От колко време пееш и кой е твоят вокален педагог?
- Професионално се занимавам с пеене от пет години. Мой вокален педагог е Аделина Колева. По принцип аз живея в Лясковец, но представям певческата школа на Горна Оряховица. Смятам, че всички певци от тази школа, които участваха в конкурса, се представиха много добре.
- Какви са другите награди, които си спечелил досега?
- Зад гърба си вече имам три Гран При. Това е четвъртата ми голяма награда. Гран При спечелих на световен фестивал във Венеция, на международен фестивал в Одеса, Украйна, както и от международния конкурс "Нова музика" в Горна Оряховица.
- Тази година завършваш средното си образование. Какви са амбициите ти занапред? Възнамеряваш ли сериозно да се насочиш към музикалния бизнес?
- Да, аз завършвам СОУ "Максим Райкович" в Лясковец. Възнамерявам да кандидатствам с музика, насочил съм се към няколко висши училища. А що се отнася до музикалния бизнес... разбира се, че имам амбиции в тази област. Но бих искал да отбележа, че конкурсите не са най-важното нещо. Те са школа да придобиване на опит, за опознаване на сладостта от победата и разочарованието. Важна е реализацията на един изпълнител.
- Кои са изпълнителите от българската и чуждестранна музика, пред които се прекланяш?
- На първо място за мен е Лили Иванова. Тя е велика. Ходил съм на много нейни концерти. Когато пее, чувството за мен е невероятно. Харесвам също Георги Христов, Васил Найденов, Орлин Горанов. От чуждестранните - Филип Киркоров.

Разговаря Велина ВЛАЙКОВА

 


Сходни връзки

НАЙ-ВАЖНОТО Е ПУБЛИКАТА ДА ПОЧУВСТВА ПЕСЕНТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди