изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 04:35 EEST
БЪЛГАРСКА ИНДУСТРИАЛНА КАМАРА ЦЕЛИ ОБЕДИНЕНИЕ НА БИЗНЕСА    
ИкономикаТова обяви при срещата си в Добрич с малкия, среден и едър бизнес Христо Ковачки

Христо Ковачки посети Добрич, като целта му бе да се срещне с бизнеса и обяви намерението си за създаване на Българска индустриална камара, която да обедини бизнеса в страната. Пред медиите Ковачки обяви: "Смятам, че правителството има неадекватна политика по отношение на кризата и ние ще предложим по-сериозни мерки за справянето с нея. Структурата ще е абсолютно либерална и има място в страната, тъй като досега съществуващите 6 такива не помагат на работещия бизнес, а работят само за своите ръководства" - каза той.
Бизнесменът заяви, че страната още не е стигнала дъното на кризата, тъй като в нея действат дефлационни процеси, но той смята, че в средата на 2010 г. или най-късно в края й ще тръгне инфлацията. "В момента няма свеж паричен ресурс. Доказателство са високите лихви по депозитите. В тази връзка мисля, че е глупаво да не се вземе заем от международни финансови организации и не е изключено държавата ни да фалира като Унгария и други страни, защото политиката на правителството е погрешна и не се произвежда добавена стойност. 80 % от населението има кредити, които все по-трудно обслужва" - каза Ковачки. Той обяви още, че очаква в края на 2009 г. цената на барел петрол да стигне 90-100 долара. "В момента безработицата в страната е 15-16 на сто, а смятам, че до края на юни ще мине и 20 %" - каза Хр. Ковачки. Пред бизнеса той обяви още, че за първи път на Балканите има излишък на енергия. От началото на годината у нас има 50 % спад в потреблението на еленергията, обяви той и допълни, че това показва, че голяма част от предприятията са свили обемите си на работа или са спрели.
 


Сходни връзки

БЪЛГАРСКА ИНДУСТРИАЛНА КАМАРА ЦЕЛИ ОБЕДИНЕНИЕ НА БИЗНЕСА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди