изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 03:11 EEST
АФП: Тъмни облаци са надвиснали над изборите за Европейски парламент    
Европейски съюзБрюксел. Без спорни въпроси, без интерес, без избиратели. ЕС е изправен пред решителни избори в 27-те страни-членки, които може да разклатят позициите на блока, коментира АФП.


30 години след първите избори за Европейски парламент през 1979 година гласуването продължава да се бори с липсата на интерес към големия европейски проект, смятат политици и анализатори.
В периода 4-7 юни трябва да бъдат избрани 736 евродепутати. Това може да би са най-важните избори до сега, тъй като ЕС се опитва да излезе от икономическата криза и да реформира институциите, които го държат единен.
„ЕС преодоля много бариери, освен невидимата стена на политическия дебат. Европейските избори в отделните страни са доминирани от вътрешнополитически кампании”, заяви френският евродепутат Ален Ламасур.
Той посочва, че европейските теми остават на заден план.
Германският евродепутат Джо Лейнен посочва, че парадоксът е, че Европейският парламент е станал по-влиятелен, а интересът е нисък поради липсата на подходяща европейска предизборна кампания. Според изследване на „Евробарометър” 53% от анкетираните не се интересуват от изборите за Европейски страни. В много страни от ЕС изборите са смятани за вот на доверие към националните правителства и лидери.
Лейнен заявява, че в Германия кампанията за Европейски парламент се е превърнала в подготовка за предстоящите парламентарни избори през септември и партиите отрано се опитват да спечелят избирателите.
Подобна е и ситуацията в България, където парламентарните избори са през юли, посочва агенцията.

Агенция "Фокус"

 


Сходни връзки

АФП: Тъмни облаци са надвиснали над изборите за Европейски парламент | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди