изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 18:01 EEST
Добричкият окръжен съд не уважи молбата за по-лека мярка за неотклонение на уличен в грабеж на британско семейство    
Ред и сигурностДобричкият окръжен съд остави без уважение молбата на 24-годишния Георги Д. Г. от Добрич срещу наложената му от Районен съд – Добрич, мярка за неотклонение „задържане под стража”. Той е разследван за грабеж с употреба на сила и за противозаконно отнемане на моторно-превозно средство от британско семейство.

Престъплението е извършено в съучастие с друго лице на 29.11.2008 г. Двамата са нахлули в дома на чуждите граждани в с. Богдан и отнели 3 865 лв., телевизор, лаптоп, златен пръстен с диамант, въздушна пушка, мобилен телефон и други движими вещи и противозаконно отнели техния лек автомобил „Фолксваген Поло”.

Адвокатът на Георги Г. посочи, че събраните в досъдебното производство доказателства не потвърждават, че подзащитният му е извършител на престъпленията. Той има постоянен адрес и семейство, за което да се грижи. Предвид това не съществува опасност Георги Г. да се укрие или да извърши друго престъпление.

Според представител на държавното обвинение са налице достатъчно доказателства, за да се направи обосновано предположение, че задържаният е един от авторите на престъпленията. Лошите му характеристични данни показват, че е възможно той да се укрие или да извърши друго престъпление. Начинът и видовете престъпления, за които е привлечен да отговаря, говорят за висока степен на обществена опасност.

Добричкият окръжен съд взе предвид, че на Георги Г. е повдигнато обвинение за две престъпни деяния, които представляват тежко умишлено престъпление. Налице са достатъчно основания, да се приеме, че той е техен извършител, както й че представлява висока степен на опасност за обществото. Съдът определи двумесечен срок, в който задържаният не може да иска промяна на мярката за неотклонение.

Определението на Добричкия окръжен съд подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Варна.

 

19.05.2009 година                                        Пресслужба Добрички окръжен съд

 


Сходни връзки

Добричкият окръжен съд не уважи молбата за по-лека мярка за неотклонение на уличен в грабеж на британско семейство | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди