изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:43 EET
Прокурор разкри ВИП схема за крадени коли    
Ред и сигурност
Подкупи са били предлагани на магистрати за престъпления, свързани с откраднати автомобили. Това разкри пред Софийския градски съд (СГС) прокурор Валентин Филипов, който се яви като свидетел по делото срешу бившия районен прокурор на София Славчо Кърджев.


Самият магистрат призна, че и на него са предлагали подкуп, предаде БЛИЦ.
Навремето престъпленията, свързани с коли били често явление и била честа практика да се предлагат подкупи на магистрати, заяви пред съда бившият районен прокурор Филипов, който в момента работи в Софийска градска прокуратура. След това започнали да се изкарват медийни компромати, ако някой не е искал да съдейства за дадена нередност.
Филипов каза, че в схемата за пренабиване на рамата и регистрацията на откраднатите коли взимали участие полицаи, митничари, нотариуси, адвокати и прокурори.
Практика било известните личности да карат крадени коли и органите на реда да знаят това и да си траят, каза още свидетелят магистрат. Ченгетата в много случаи връщали откраднатите коли на собствениците им по документи, а понякога ставало дума за автомобили на стойност над 100 000 евро. За да се укриват колите, участниците в престъпните групи имали цели имения на разположение.
Прокурор Валентин Филипов разказа оше пред съда как Славчо Кържев създал специален сектор за борба с подобен тип престъпления към районната прокуратура и го поверил на негово управление. Филипов не искал, но заел длъжността заради уважение към ръководителя си. Свидетелят заяви пред СГС, че знае за много отменени решения от Славчо Кърджев, касаещи спор за собственост над автомобил, който се е оказал откраднат.
Кържев е подсъдим, че в периода първи април - девети юни 2004 г. е превишил правата си и е взел функциите на съдия, решавайки две граждански дела в столицата. Той настоявал ищецът Георги Стоянов да намали граждански иск на стойност 31 хил. 154 лева или да се откаже от него изцяло. По другото обвинение прокурорът е склонявал през 2002 г. друг магистрат - прокурор Петьо Петров, да се откаже от лек автомобил “Опел Вектра“, който тогава е бил спорна собственост.
Пред съда Валентин Филипов хвърли и друга бомба. Той заяви, че са били засечени SMS-и между адвокатката на Николай Методиев-Пилето - Таня Иванова, и софийския районен прокурор Петьо Петров в нощта, в която бизнесменът бе обвинен за контрабанда и му бе повдигнато обвинение за принуда. dir.bg
 


Сходни връзки

Прокурор разкри ВИП схема за крадени коли | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди