изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 16:39 EEST
Коалиция за България, НДСВ и ДПС излизат с общи кандидатури за ръководители и членове държавни органи    
ПолитикаСофия. Парламентарните групи на Коалиция за България, НДСВ и ДПС излизат със съвместно предложение за ръководители и членове на органи, конституирани изцяло или частично от Народното събрание. Това съобщи пред журналисти в кулоарите на парламента председателят на Парламентарната група на КБ Ангел Найденов, след заседание на групата, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

„Предложенията не робуват на някакви коалиционни схеми, сметки. Става дума за предложения за доказани специалисти, авторитетни личности, хора, които могат да защитават и професионални и обществени интереси на местата, за които са предложени”, обясни Найденов.
За председател на Комисията за финансов надзор (КФН) се предлага Петър Чобанов, който в момента е изпълнителен директор на Агенцията за икономически анализи и прогнози. За заместник-председатели на КФН са предложени: проф. Нено Павлов Ненов, Ралица Агайн и Емил Атанасов. За членове се предлагат: Кирил Желев, Мариана Костадинова и Недим Генджев.
За председател на Комисия за защита на конкуренцията се предлага досегашния председател – Петко Николов. За заместник-председатели се предлагат: Александър Александров от ЦИК, Реджеп Мустафа. За членове на комисията се предлагат Ненко Темелков, Диана Хитова, Евгений Иванов, Весела Антонова.
За управител на НОИ се предлага Сотир Ушев, който сега е изпълнителен директор на Агенцията по заетостта. За подуправител се предлага Весела Караиванова, която и сега е подуправител на института.
За членове на Комисията за регулиране на съобщенията управляващите партии предлагат: Вяра Минчева, Радослав Илиевски и Свилен Попов.
За член на Надзорния съвет на Агенцията за приватизация се предлага Надя Антонова, депутат от Коалиция за България. Лидия Руменова е предложена за член на Сметната палата.
За председател на Бюрото за контрол върху СРС-та е предложен Бойко Рашков. За негов заместник е предложен Антон Станков, а за членове са предложени Мохидин Шабан и Нестор Несторов.
Нагласите са предложенията да бъдат разгледани в пленарна зала в четвъртък или петък и така до края на седмицата да бъде направен избора на новите ръководители и членове.
Цветомира ГЕОРГИЕВА
 


Сходни връзки

Коалиция за България, НДСВ и ДПС излизат с общи кандидатури за ръководители и членове държавни органи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди