изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:20 EEST
Убитият Занев бил царски спонсор    
НовиниУбитият в понеделник столичен бизнесмен Александър Занев е бил сред уважаваните спонсори на НДСВ. Той поддържал отлични контакти с жълти депутати от най-близкото обкръжение на Симеон Сакскобургготски. Твърди се, че един от близките му приятели е бившият областен управител Олимпи Кътев, съобщиха осведомени, пише "Стандарт".

Царски хора търсели професионалисти от името на Занев, когато през 2006 г. той планирал да създаде влиятелен икономически седмичник с името "Национал". "Явно по това време бизнесът му не беше в цветущо състояние, защото се запъна дали вестникът има нужда от втори фотограф", спомня си един от поканените журналисти.

По-късно обаче Занев очевидно е получил силен финансов тласък, смятат анализатори. Така изведнъж от собственик на веригата баничарници "Софийска баница", той навлязъл в строителството. Фирмата му започнала да гради луксозни хотели в Поморие и Слънчев бряг. Клиенти му били босовете на две от конкуриращите се вериги бензиностанции, твърди мълвата.

През 2007 г. Занев става съдружник с един от добре известните босове в хазартния бизнес Александър Тумпаров във фирмата "Вада 07".

Най-силен тласък на бизнеса му дава приятелят му от детинство Михаил Кръстев. Двамата започват да въртят заедно предприемачество. Кръстев е познат най-вече с построената от него сграда на завод за окачени тавани, където се произвеждат изделия на "Хънтър Дъглас". Двамата са в основата и на АДСИЦ "Ексклузив пропърти" за привличане на инвеститори в недвижими имоти.

Кръстев и Занев са сред основателите на първия мъжки "Лайънс клуб" в столицата, който носи името "Свети Йоан". Около тях са все замогнали се хора по време на строителния бум през последните 3 години. Членове са секретарят на столичната община Росен Желязков, бившият шеф на Софийски имоти" Александър Шопов, водещият на "Сделка или не" Румен Луканов, както и общинският съветник Радослав Тошев.


Полицията вече работи върху няколко версии за бруталното убийство. Сред основните е за обещана, но ненаправена навреме инвестиция, която обтегнала отношенията му с бизнес партньори. Става въпрос за крупен строеж, в който Занев трябвало да вложи солидна сума. Той обаче се забавил, а след идването на финансовата криза проектът станал губещ. Занев смятал, че ще успее да навакса с други проекти, които обаче също се провалили.

"Нямаше заеми, напротив, имаше да взима", заявиха днес негови познати. Според тях Занев имал да получава най-малко 4 млн. лв. от свои бизнес клиенти. /БЛИЦ
 


Сходни връзки

Убитият Занев бил царски спонсор | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди