изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:36 EEST
Масларова се сгърчи от "гъвкавост на пазара"    
Новини

"Българският работник все още в много малка степен осъзнава необходимостта да бъде гъвкав на пазара на труда и че квалификацията и преквалификацията са много важни". Това каза министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова по време на Тристранна конференция по индустриалните отношения, организирана от КНСБ.



"Не е нормално, ако средната производителност на труда в Европа е сто процента, а при нас – 36%, т.е. една трета от средноевропейската производителност, да се сравняваме по доходи и стандарт със страни, които имат производителност на труда в пъти по-висока", отбеляза министърката.

Тя припомни, че 72 милиона лева са насочени за активни политики за запазване на работните места и за квалификация.

Средствата са предназначени за реализацията на 42 000 работници. Според Масларова близо половин милиард са насочени към пазара на труда.

По думите й с общи усилия би могло твърде много да се направи, за да се преодолее и кризата, и да се покрият критериите за гъвкавост и сигурност на работното място.

"Тангото между триото държава-работодатели-синдикати първо трябва да се репетира, за да се изиграе добре на сцената", каза Масларова по повод коментара на лидера на КНСБ д-р Желязко Христов, че гъвкавостта и сигурността на пазара на труда не могат да бъдат постигнати без тангото за трима - държава, синдикати и работодатели. dnes.bg

 


Сходни връзки

Масларова се сгърчи от "гъвкавост на пазара" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди