изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:23 EEST
Арестуван е кораб, замърсявал морските води край Калиакра    
ЕкологияКалиакра. Арестуван е корабът “Lady Rea”, който плава под панамски флаг и за който сектор "Гранична полиция" е установил дейности, които нарушават екологичното равновесие по северното ни Черноморие, съобщи Ваньо Иванов, директор на Граничен сектор - Бургас, предаде кореспондентът на радио "Фокус" – Варна. Вчера в късния следобед корабът под конвой е насочен към Варна и в момента се намира там на рейд, уточни Иванов.

Системата за нощно виждане на "Гранична полиция" е констатирала изхвърляне на чували с битови отпадъци и отпадъчни води от борда на кораба "Lady Rea", каза Иванов. Плавателният съд е бил на котвена стоянка край Калиакра. Системата, установила замърсяването, е направила записи и те са предоставени на "Морска администрация" – Варна. Оттук нататък тя има думата какво ще бъде наложеното наказание. Според изискванията корабите, които акостират в български пристанища трябва да разполагат с достатъчен капацитет за съхранение на борда на съществуващите отпадъци, както и на тези, които ще бъдат генерирани до следващо пристанище. Съгласно нормативните уредби отпадъците се предават от корабните екипажи на специализирани плавателни съдове или на специализирани камиони на брега. За освобождаването от отпадъци се заплаща определена такса в евро.
Жулиета НИКОЛОВА
 


Сходни връзки

Арестуван е кораб, замърсявал морските води край Калиакра | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди