изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:53 EEST
ПОСЕТИХА ДОБРИЧКИ ДЕЦА, НАСТАНЕНИ В ИНТЕРНАТИ    
ОбществоСекретарят на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни /МКБППМН/ в Добрич Росица Добрева и инспекторите от Детска педагогическа стая при Първо РПУ Нели Павловска, Валентин Димитров и Ангел Гичев посетиха  възпитателните училища-интернати  /ВУИ/ в селата Подем и Керека, в които са настанени малолетни и непълнолетни от нашия град, съобщиха от пресслужбата на общината.


Те участваха в заседания на педагогически съвети, свързани с поведението на децата, продължаване или прекратяване на техния престой. Впечатленията от посещението показват, че настанените в двата интерната се чувстват спокойни, обгрижени, живеят при много добри условия, социално са адаптирани. Продължителната работа с психолозите от интернатите им е помогнала да се чувстват по-уверени в себе си, осъзнали са  предишното си противозаконно поведение и полагат усилия да станат по-отговорни и сигурни в себе си. Децата от получиха  подаръци  от МКБППМН, БЧК, Областната дирекция на МВР.
Настаняването  на децата във ВУИ става след решение на Добричкия районен съд, след като са изчерпани всички останали възпитателни мерки, предвидени в Закона за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, обясниха от общината.        
През тази година ВУИ в с. Керека отбелязва 50-годишнина от своето създаване. През последните 10 години в него са били настанени за различен период от време над 40 непълнолетни момчета от Добрич. НДТ
 


Сходни връзки

ПОСЕТИХА ДОБРИЧКИ ДЕЦА, НАСТАНЕНИ В ИНТЕРНАТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди