изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:12 EEST
ОБЩИНА БАЛЧИК ИСКА ОТЧУЖДАВАНЕ НА ХРАМА НА КИБЕЛА    
НовиниОбщина Балчик подготвя преписка с искане за отчуждаване от държавата на частния имот, където по време на археологически находки преди две години, бе открит уникален храм на богинята Кибела.

Това съобщи пред журналисти кметът на морския град Николай Ангелов. Той каза, че възможност за такова отчуждаване се дава от новия Закон за паметниците на културата. В него има вратичка, която би позволила държавата да отчужди частния имот. Това е факт, благодарение и на активните действия на община Балчик, каза кметът. Той заяви, че целта на общината е да се възстанови храма на Кибела, който, според някои археолози, е една от най-важните археологически находки през последните години. Идеята е държавата да отчужди имота и да го предостави на общината, обясни кметът. Той добави, че цената за обезщетение на собственика ще бъде определена от съда.
Припомняме, че собственикът на имота искаше от общината цена от 1000 евро на квадратен метър за имота, който е с обща площ 680 кв. м.
 


Сходни връзки

ОБЩИНА БАЛЧИК ИСКА ОТЧУЖДАВАНЕ НА ХРАМА НА КИБЕЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди