изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 21:55 EEST
ПРЕЗИДЕНТ НА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ФИЛМОВИ КОМПАНИИ ОГЛАВЯВА ЖУРИ "В ДВОРЕЦА"    
Новини
Селектирана музикална програма на фестивала в Балчик

За пръв път тази година Международният фестивал за късометражно кино "В ДВОРЕЦА" ще озвучи всички седем нощи със селектирана музикална програма, информират от община Балчик. Плажни ритми, хаус, кросоувър и експериментален звук от Zuco 103 и Акага на живо ще допълват звука на вълните, който, извън фестивала, остава единствен на мястото, където ще бъде разположена сцената - на самия плаж под Двореца. Ще участват и други формации като Блуба Лу, Лепра ДеЛукс, Фючър Шок и Паникан Уайаскър. Очаква се още чуждестранни и български групи да потвърдят участие, но засега организаторите ги пазят в тайна. "Няма нужда да правим сензации с гръмки музикални имена толкова рано преди фестивала.", коментира директорът на фестивала Цанко Василев, "Все пак нека не забравяме, че основният фокус е киното, а там присъствието на звезди е внушително".
 Председател на основното жури тази година е легендарният продуцент Санфорд (Санди) Либерсън. Той започва да работи като филмов агент в Лос Анджелис, Рим и Лондон. Сред най-известните му клиенти са Серджо Леоне, Ричард Харис, Питър Селърс, Линдзи Андерсън, Ролинг Стоунс и др. През 1977 г. той става президент на 20th Century Fox. Под негов надзор са създадени филми като "Междузвездни войни: Империята отвръща на удара" на режисьора Джордж Лукас, "1900", "Луна" и "Трагедията на шута" на Бернардо Бертолучи, "Пришелецът" на Ридли Скот, "Кагемуша" на режисьора Акира Куросава и др. От 1989 до 1993 г. е президент на Metro-Goldwyn-Mayer и участва в създаването на редица филми,  сред които "Телма и Луис" на режисьора Ридли Скот, "Не без дъщеря ми" на Браян Гилбърд, и др. Други мега продукции в биографията му са "Имало едно време в Америка" на Серджо Леоне и "P.O.V." - концертен филм на Питър Гейбриъл с изпълнителен продуцент Мартин Скорсезе, "Блейд Рънър" - отново на режисьора Ридли Скот, "Flesh and Blood" - първият филм на Пол Верховен, финансиран с американски пари, както и отличеният с три Оскара "Стая с изглед" на Джеймс Айвъри, и др.
 Друг член на журито ще бъде операторът на филма "Брат", руснакът Сергей Астахов. Той е носител на множество престижни награди, сред които наградата "BAFTA" (The British Academy of Film & Television Arts) за операторско майсторство за филма "Престъплението на вълка", както и "Златна камера" от Международния кинофестивал в Македония за "Брат".
"В Двореца" е международен фестивал за професионални късометражни филми, непоказвани досега в България и с дължина до 45 минути. Това е първият фестивал за късометражно кино в България, финансиран от Програма МЕДИА на Европейския съюз. Тази година състезателните програми са шест. Към момента са получени повече от 4000 филма от цял свят, а през миналата година техният брой бе 1600 филма от 72 държави.
 


Сходни връзки

ПРЕЗИДЕНТ НА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ФИЛМОВИ КОМПАНИИ ОГЛАВЯВА ЖУРИ "В ДВОРЕЦА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди