изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:31 EEST
27 български гурбетчии измамени в Испания    
По света
Испанската полиция арестува двама българи и двама испанци, експлоатирали и мамили 27 български гурбетчии в Севиля, съобщи "Ел Паис", цитиран от БГНЕС.


Българските мераклии за работа в Испания са живели при мизерни условия и на практика са работели без пари.
За да отидат в Севиля, българите са похарчили по 1000 евро. По 850 евро те са платили за превод и легализация на документите им. После те пътували три дни с автобус срещу цена от 110 евро.
Задържаните от испанската полиция двама нашенци са посрещнали гурбетчиите в Севиля и са им поискали по 30 евро за храна. След това всичките 27 български работници са били наблъскани в мизерна и тясна квартира, за която са плащали по 180 евро на човек. Наемът за същата квартира е бил около 1000 евро, а разликата от 3860 прибирали арестуваните измамници.
За пътуването от квартирата до работното място имигрантите са плащали по 10 евро, а са получавали същата надница, при обещани им 40 евро дневно. Въпреки заплахите за физическа саморазправа четирима от 27-те българи събрали смелост и отишли в полицията, която е реагирала незабавно. Другите двама задържани са испанци, при които българите са работили незаконно, без да им бъдат плащани осигуровки и каквото и да е.
Социалните служби и чиновници от местното кметство в края на миналата седмица са предложили помощ на нашенците, някои от които ще търсят по-добри условия в други градове. dir.bg
 


Сходни връзки

27 български гурбетчии измамени в Испания | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди