изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:34 EET
4 по Рихтер пак разтресе Петрич    
Новини
Ново земетресение беше усетено в 10.59 часа в района на Петрич. По данни на Сеизмологичния център към Геофизичния институт на БАН трусът е регистриран с епицентър на около 160 км в югозападна посока от гр. София, извън територията на страната.


Земетресението е с магнитуд около 4 по скалата на Рихтер и е усетено в района на община Петрич, съобщиха от пресцентъра на Министерството на извънредните ситуации. Няма данни за пострадали хора и причинени материални щети.
Последният трус беше усетен в 7,50 часа, като регистрираните в Националната сеизмологична мрежа, са повече от 300. Само около 30 от тях обаче са усетени, съобщи Емил Ботев, ръководител на Отдела по сеизмология към БАН по Нова телевизия, цитиран от Фокус.
Той уточни, че силата на най-силния трус, регистриран вчера малко след 19 часа, която официално е 5.2 по скалата на Рихтер, е била усетена най-много в петричкото село Беласица - там въздействието е било от 6-та степен. Падали са предмети, хората масово са напуснали жилищата си, каза още Ботев. В същото време силата на труса в София е била около 3 по скалата на Рихтер. Въпреки че като сила не влиза в категорията на силните, земетресението е било усетено в една трета от територията на България.
Трусовете в Македония продължават през 10 -20 минути, съобщи пред „Фокус” Димче Балески, журналист в телевизия ВТВ от Валандово. Всички жители на града прекарали нощта извън жилищата си, наоткрито. Гражданите се подслонили в колите си, някои опънали палатки. В града досега няма щети, с изключение на пукнатини по стари къщи извън града dir.bg

Цял нощ трусове, в Благоевград спят по колите

 


Сходни връзки

4 по Рихтер пак разтресе Петрич | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди