изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:47 EET
РЗС: Масларова агитира за БСП чрез източване на бюджета    
ПолитикаПолитическия съвет и Парламентарната група на „Ред, Законност и Справедливост” определят 25 май като хубав ден за честване на политическата корупция в България. На този ден социалният министър тържествено преряза в Стара Загора лентата на една узаконена кражба и злоупотреба с власт, се казва в декларация на РЗС, изпратена до БГНЕС.


Емилия Масларова официално откри четириетажната постройка, бивша работническа поликлиника, в която ще се настанят подразделения на социалното министерство. Преди това обаче в сметките на сем. Масларови и в партийната каса на социалистите се наляха милиони левове, източени от националния бюджет, посочват от РЗС.
За новата административна сграда на МТСГ в Стара Загора българските данъкоплатци са платили средства, с които може не да се довършат, а направо да се построят няколко подобни сгради. Червената далавера започва в края на 2007 г., когато на скрито и на тъмно се харчеше преизпълнението на бюджета и събраните от българските граждани данъци. На 7 декември 2007 г. с постановление № 298 от бюджетния излишък се отпускат 10 млн. лв. за сграда на МСГТ в Стара Загора. От обществената поръчка № 00422-2007-0007 обаче се вижда, че става дума не за ново строителство, а за довършване на сграда, която се намира на етап груб строеж. Но дори построяването на нова подобна сграда, според експерти от бранша, струва не повече от 1,5 млн. лева.
Фирмата, която усвоява 10-те милиона, а впоследствие получава още 8 милиона от социалното министерство, логично се оказва, че е на съпруга на министърката - Антон Масларов.

Търгът е спечелен от фирма „Стара Загора-2007" - фирма, която е регистрирана 3 дни след отпускането на парите от социалното министерство - на 10.12.2007 г.
При обявяването на поръчката през м. ноември 2007 г. такава фирма не е съществувала. Като основен собственик в нея е вписано юридическото лице „Конкордия" с предмет на дейност „доставка на горива”, в която участва А. Масларов. След сключването на сделката името му изчезва, а като лице за контакти е посочен Венцислав Драганов – приближен на семейство Масларови, собственик на хотел “Армира”, където министърката отсяда често и провежда мероприятия на повереното й ведомство. В. Драганов фигурира и в други фирми, чрез които Масларови източват държавата. Това са „ТЕМА" ООД, собственост на Венцислав Драганов и Елена Римпонова, която от своя страна е собственичка на фирма „ЛЕНА", в която се труди... Антон Масларов. Именно с фирмата “Конкордия" през 2006 г. бяха сключени три договора по добре познатата процедура “договаряне без обявление на ЗОП” за доставка на горива за социални домове, за ТЕЦ “Марица-Изток” и др., възлизащи на около 9 млн. лв., а посоченото лице за контакт е Венцислав Драганов.
Друга успешна бизнес инициатива на тандема Масларов-Драганов е ремонтът с подставени фирми на почивната станция на мини „Марица-Изток". Там цените на отделните строителни и ремонтни дейности яко са надписвани, в резултат на което е реализирана печалба в размер на близо 3,5 млн. лева. Според запознати, част от тези пари са отишли за финансиране на втората кандидат-президенстка кампания на БСП.
Папките на „социалния” министър със сделки, включващи конфликт на интереси, нарушения на закона, злоупотреба с власт, търговия с влияние и източване на държавни средства, е редно да бъде комплектован в съдебно дело веднага след изборите за нов парламент. Но конкретният случай със „златната” административна сграда на МТСГ в Стара Загора е повод още сега за самосезиране на прокуратурата и за проверка от страна на ДАНС - кой и как злоупотребява със служебното си положение и източва бюджета.
Партия РЗС призовава всички отговорни институции да започнат незабавна ревизия на харченето на бюджетни пари по време на управленския мандат на Масларова. Време, в което тя от министър, който трябва да се грижи за бедните, се превърна в манекен на най-скъпите и непостижими дори за крупни предприемачи дрехи, обувки, бижута, отбелязват от РЗС.
РЗС напомня на самозабравилата се номенклатура на тройната коалиция, че дойде краят на мандата им и на далаверите на мафията около тях. След изборите идва ред и законност т.е търсене на наказателна отговорност и престой за дълго - но не в почивна станция или хотел по социална програма. Чрез своите контакти в европейските служби и чрез депутатите си в Европейския парламент РЗС ще се пребори с корупцията по високите етажи на властта и тогава фамилия Масларови ще трябва да доказва произхода на милионите им вложени в недвижими имоти и сметки в офшорни зони, посочват в заключение от партията. /БГНЕС
 


Сходни връзки

РЗС: Масларова агитира за БСП чрез източване на бюджета | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди