изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 09:05 EEST
И бащата на Сиси помагал за едно от убийствата    
Ред и сигурност
Бащата на пернишкия сериен убиец Станислав Ангелов-Сиси - Ангел Методиев, е задържан за 24 часа. Той е съпричастен към убийството на 30-годишния Цветелин Карпузов, който е четвъртата жертва на Сиси.


Разполагаме с достатъчно данни за участие на бащата, заяви шефът на Областната дирекция на полицията в Перник Димитър Шереметев, цитиран от БТА.
Тялото на Карпузов, който бил в неизвестност от 23 януари, е открито вчера следобяд в гориста местност край пернишкото село Планиница. Той е бил прострелян с огнестрелно оръжие в тила и след това трупът му е заровен. Карпузов работел като сервитьор, първоначално в пернишка дискотека, впоследствие се преместил в столично заведение. Той дължал немного пари на Сиси, който е известен с лихварската си дейност в града, уточни Шереметев.
Във фаталния ден Карпузов отишъл на работа и повече не се прибрал. Последният човек, с който е имал контакт, е Сиси. Убитият е семеен и има две деца – момче и момиче на десет и пет години.
Имаме работа с организирана престъпна група за извършване на убийства, рекет, палежи, взривявания, обяви още директорът на ОДП-Перник. Според него тя била оглавявана от Сиси, а членовете й били десетина души, предимно млади хора. През полицейския арест вече са преминали над десет души, имали отношения с убиеца. В резултат на това през миналата седмица са иззети голямо количество оръжие и боеприпаси. Сред тях са автомат "Калашников", шест пистолета, девет самоделни взривни устройства, две бронежилетки и др.
Сиси е искал да се наложи като железен лихвар, заяви Шереметев. Затова извършените от него убийства са заради дължими пари, дори и да не са били големи суми. Справка за лихварската дейност на Сиси със списък на лицата, взели от него пари, е предоставена още миналата година на прокуратурата.
По думите на Шереметев убийствата са извършени по един и същи начин като месторазположение, начин и т.н. Досега Сиси не е оказал съдействие на разследването.
Още от миналата година Станислав Ангелов е заподозрян в убийството на местния бандит Николай Христов - Хайо и е освободен срещу 15 000 лв. парична гаранция. Има категорични доказателства обаче, че той е участвал в него, заяви още полицейският шеф.
На 25 април т.г. Сиси застреля връстника си Кирил Христов, син на полиецейски шеф. Дни по-късно бе намерен трупът на съученичката му Биляна, простила се с живота си заради дълг за столично жилище.
Станислав Ангелов се е опитвал да прилича на убития местен наркобос Райко Василев –Кръвта, каза още Шереметев, цитиран от Фокус. След смъртта на Кръвта през 2005 г., Сиси е взел част от неговия бизнес.  dir.bg
 
 


Сходни връзки

И бащата на Сиси помагал за едно от убийствата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди