изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:09 EEST
ШОУТО СЕСИЯ: СВИКВАТ ОБЩО СЪБРАНИЕ НА ВЕЧЕ ОБЩИНСКИЯ ФУТБОЛЕН КЛУБ    
НовиниСвикват общо събрание на “ПФК Добруджа”, което вече е изцяло общинска собственост. Предложението е постъпило от новия изпълнителен директор на дружеството Стайко Генчев. Вчера Общинският съвет прие решение събранието да се свика на 29 юни от 9 часа. Дневният му ред предвижда да се приеме годишният финансов отчет за 2007 и 2008 г., да се избере одитор за 2009 г. и да се определи размерът на възнаграждението на членовете на съвета на директорите.

Проекторешението предвижда възнаграждението им да се равнява на една минимална работна заплата. Друго предстоящо общо събрание също намери място в дневния ред на вчерашната сесия на местния парламент. Бяха определени правомощията на представителя на община Добрич в общото събрание на акционерите на “Добрички панаир”. То ще се проведе на 16.06.2009 г. На него ще се вземе решение за промяна на адреса на управление на дружеството, ще се приеме годишен доклад на съвета на директорите за дейността на дружеството през 2008 г., докладът на дипломирания експерт-счетоводител, ще се одобри годишният финансов отчет на дружеството за 2008 г. По точката от дневния ред, която касае разпределение на печалбата, Общинският съвет взе решение представителят на общината да предложи да не се разпределя печалба. Определени бяха и правомощията на представителите на общината в общите събрания на “Център за бизнес и култура” и “Многопрофилна болница за активно лечение”. Решено бе да се предложи на събранието на ЦБК да се отложи приемането на програма за строително-монтажни работи. Съветниците решиха представителят на общината в общото събрание на “МБАЛ-Добрич” да гласува положително при вземането на решенията по обявения дневен ред на годишното общо събрание.

На заседанието си вчера общинските съветници взеха решение относно утвърждаване на месечно разпределение на разходите за заплати през 2009 г. на държавните и местни дейности. Общинският съвет даде съгласие за учредяване на право на строеж на “Е.ОН България Мрежи” за монтаж на бетонен комплексен трансформаторен пост. Учредено бе безвъзмездно право на ползване върху поземлен имот в местността Минково за изграждане на макадамова автомобилна писта.  Тя ще се използва за подготовка на водачите на МПС за управление в трудни условия като мъгла, поднасяне, сняг и лед.

Приета бе експертна оценка на непарична вноска за увеличаване капитала на “Жилфонд - инвест” ЕООД с 1 289 300 лева, на колкото е оценена сградата на бившето общежитие по ул. “Калиакра” 54, което вече е в капитала на общинската фирма.

Община Добрич да участва в проект “Българо-Норвежко партньортсво в областта на енергийната ефективност и възобновяеми енергийни източници за намаляване на вредните газове в публичния сектор в Черноморските общини”, финансиран от Норвежкия грантов механизъм 2009-2011 г., реши още местният парламент. Водещ партньор по  проекта е Националното сдружение на общините в Норвегия, като проектът вече е одобрен за финансиране. Координатор от българска страна е Асоциацията на Черноморските общини. Финансирането на мерките, които се предлагат за Добрич, е на стойност 40 000 евро, при осигуряване на 20 000 евро съфинансиране от община Добрич в рамките на две години.

На заседанието си вчера общинските съветници на Добрич приеха и Общинска стратегия за превенция на наркоманиите 2009-2014 година. НДТ

 


Сходни връзки

ШОУТО СЕСИЯ: СВИКВАТ ОБЩО СЪБРАНИЕ НА ВЕЧЕ ОБЩИНСКИЯ ФУТБОЛЕН КЛУБ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди