изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:29 EEST
Македонците били с антична кръв    
По света
Във вените на днешните македонци тече поне 30 на сто кръв от античните македонци и това доказва, че те са наследници на великия пълководец Александър Велики. За населението на България, за което се говори, че е от славянски произход, 49% от генетичния профил идва от траките


Това пише сръбското списание "НИН", което се позовава на заключенията на швейцарския институт по генетика "Игенеа", предаде БГНЕС. Освен кръвта на Александър Велики в македонските вени имало още и 20% от тевтонците, по 15% от славяните и елините и по 5% от хуните и финикийците.
В генетичния профил на гърците имало 35% елинска кръв и по 20% от славяните и финикийците, за тевтонците и илирите оставали само по пет на сто. Толкова - 5% има и от кръвта на Александър Велики при днешните гърци, пише още "НИН" в статията, която е озаглавена "Кога ще се разбъркат племената".
Във вените на днешния сърбин имало 30% славянска кръв, 21% илирийска, 18% тевтонска, 14% келтска, 9% финикийска и 6% елинска, но и 2% от викингите.
Директорът на "Игенеа" Ирна Пазос казва пред "НИН", че изследването на всяко отделно лице може да доведе до различни резултати. "Много е важно да се прави разликата между генетиката, историята и антропологията", казва още Ирна Пазос.
По отношение на България четем следното: За населението на България, за което се говори, че е от славянски произход 49% от генетичния профил идва от траките, по 15% се пада на славяните и елините, 11% на античните македонци и 8% на финикийците.
Публикацията в сръбското издание днес е широко разпространена и коментирана и в македонската преса. В част от изданията се подчертава, че заключенията на швейцарския институт всъщност "доказват правотата на политиката на македонския министър-председател Никола Груевски и неговото решение да постави огромен, 22-метров, паметник на Александър Велики в центъра на столицата Скопие". dir.bg
 


Сходни връзки

Македонците били с антична кръв | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди