изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:54 EEST
БАЛЧИК ПОСРЕЩА ТУРИСТИТЕ С НЕОХРАНЯЕМИ ПЛАЖОВЕ    
НовиниЗа нито един от трите плажа на територията на община Балчик, които Министерството на регионалното развитие и благоустройството, отдава под наем за пет години, не е имало кандидата.

Това каза пред НДТ кметът на морската община Николай Ангелов. Така от десет плажа на територията на общината само три посрещат туристическия сезон  с охрана и осигурена водно спасителна и медицинска дейност. Те са отдадени на концесия и за тях проблеми няма да има. Сериозен обаче остава проблемът с останалите плажове. Четири тепърва предстои да е отдават за стопанисване от областния управител. За трите плажа, за които нямаше кандидат-наематели, е насрочен нов търг. Той ще се проведе през юни като цените ще бъдат намалени с 30 процента. Какво ще се случи и тогава и дали плажовете ще си намерят наематели, не се знае. Дотогава кметът Николай Ангелов е разпоредил на общинската фирма БКС да започне почистване на плажовете. Те обаче ще останат неохраняеми, тъй като в общинския бюджет няма предвидени средства за спасители и обезпечаване на медицинско обслужване.
 


Сходни връзки

БАЛЧИК ПОСРЕЩА ТУРИСТИТЕ С НЕОХРАНЯЕМИ ПЛАЖОВЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди