изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:58 EEST
ГРАНДИОЗНО ЧЕСТВАНЕ НА 24 МАЙ В ПОБРАТИМЕНИЯ САРАТОВ    
НовиниГрандиозни са били тържествата, организирани в град Саратов, по повод 24 май. Именно побратименият на Добрич руски град бе домакин тази година на тържествата в Русия за Деня на славянската писменост и култура.

По този повод там бе и делегация от Добрич, водена от зам.-кмета Камелия Койчева. В Саратов е била и българска делегация, водена от зам.-министъра на културата Надежда Захариева.
Честването продължава от 19 май до 21 юни. Акцент в него е откриването на паметник на Светите братя равноапостоли Кирил и Методий, обясни К. Койчева. Тя добави, че в рамките на тържествата се е провела и международна конференция на тема "Славянският свят - общност и многообразие". На нея министърът на културата на Русия Александър Авдеев е подчертал ролята на България за съхраняването и разпространението на славянската писменост.
К. Койчева е имала срещи с кмета на Саратов и с митрополит Ювеналий, когото е запознала с идеята на кмета на Добрич Детелина Николова за изграждане на паметник на Свети Киприян в Москва.
 


Сходни връзки

ГРАНДИОЗНО ЧЕСТВАНЕ НА 24 МАЙ В ПОБРАТИМЕНИЯ САРАТОВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди