изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:46 EET
МЕЖДУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЯ "ТРАНСГРАНИЧЕН ЕКОТУРИЗЪМ"    
НовиниОт днес до 28 май в Албена ще се проведе международна конференция "Трансграничен екотуризъм като възможност за развитие на региона". Неин домакин е община град Добрич.

Във форума ще участват 80 експерти в областта на туризма от държавите Полша, Словакия, Румъния, Германия, Италия и България. Той ще бъде открит от кмета Детелина Николова. Програмата включва обсъждане на  възможности за международно промоциране на региони за развитие на екотуризъм, обмяна на опит и добри практики в държавите-партньори, извършване на маркетинг на туристически забележителности, както и мястото на екологичния туристически продукт при представяне на региона. Участниците в конференцията ще посетят АЕМО "Стария Добрич", Центъра за защита на природата и животните, Двореца в Балчик и Калиакра.
Международната конференция е част от проект "Трансграничният екотуризъм като възможност за развитието на Нови Сонч" на побратимения на Добрич полски град Нови Сонч. Проектът ще продължи 3 години като част от неговите цели са свързани с организиране на международни конференции и подготовка на доклади за обмяна на опит и добри практики, изработване на маркетингови материали на чужди езици, обучение на отделни групи в устойчиво развитие и екологични теми, изграждане на мрежа от трансгранични еко-пътеки. Грантът, който е отпуснат от Министерството на  външните работи на Норвегия е на стойност е 302 321 Евро. По проекта се предвижда провеждането на 8 конференции в Германия, Полша, Словакия, Италия, Румъния, България. Във всички конференции ще участват около 10 души от Добрич, представители на Общината, експерти от НПО или други организации, работещи в областта на туризма. Първата конференция бе в Нови Сонч през октомври 2008, следващата се проведе миналия месец в Словакия. В нея участваха общински експерти, общински съветници и представители на Търговско-промишлената палата и Европейски информационен център "Европа директно"- Добрич. Целта е конференциите да се превърнат в професионални срещи на експерти от областта на туризма от различните държави.
 


Сходни връзки

МЕЖДУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЯ "ТРАНСГРАНИЧЕН ЕКОТУРИЗЪМ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди