изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 15:11 EEST
"Литекс" за четвърти път с Купата на България по футбол    
СпортФутболистите на Литекс (Ловеч) спечелиха купата на България и през този сезон, след като снощи във финалната среща на стадион "Георги Аспарухов" в столицата, надиграха категорично състава на Пирин (Благоевград) с 3:0.


Голмайстори за ловчанлии: Вилфред Нифлор (20), Дока Мадурейра (72) и Крум Бибишков (86). Купата е втора поредна и общо четвърта във витрината на Литекс, след 2001, 2004 и 2008 година.

Футболистите на Станимир Стоилов стигнаха заслужено до категоричния успех, след като бяха с класа над своя съперник в решаващия мач за трофея. Ловчанлии започнаха далеч по-активно от своя съперник, и още в началото Венков напредна по лявото крило, подаде удобна топка към Нифлор, но той се засуети в наказателното поле и позволи топката да му бъде отнета. Благоевградчани отговориха с хубав удар на Галчев от около 25 метра, при който вратарят Голубович не се намеси по най-добрия начин, но нямаше кой от "орлетата" да засече отбитата топка. Стигна се до 20-ата минута, когато отново пробив по лявото крило на Венков завърши с хубаво центриране към Нифлор, който този път не сгреши и с хубав удар в долния десен ъгъл вкара първия гол в срещата. В 43-та минута състава на Пирин спечели свободен удар на сантиметри от наказателното поле. Кирил Николов изпълни технично, но топката се отби в стената.

През второто полувреме, "орлетата" започнаха по-активно, явно търсейки изравняването. В 56-та минута след центриране отдясно Спас Делев изпусна да отбележи с глава, като топката рикошира в защитник и излезе в корнер, вместо да навести мрежата. Постепенно обаче Литекс успя да осъществи контрол над действията на терена и да наложи волята си. В 71-та минута Бибишков се измъкна много маъсторски зад обърканата защита на Пирин и съвсем спокойно пратитопката в мрежата, но бе отсъдена засада. Минута по-късно, отново Бибишков организира много бърза контраатака, подаде на Дока, за който остана по-лесното - 2:0. При този резултат, футболистите на Наджи Шенсой разбраха, че и при четвъртия си опит няма да могат да вземат купата на страната и на практика се предадоха. В 86-ата минута, Крум Бибишков се възползва за пореден път от тромавата и статична защита на пиринци, успя да излезе зад нея и с хубав удар оформи крайния резултат - Литекс - Пирин 3:0.

Финал в турнира за купата на България по футбол, който се игра на стадион "Георги Аспарухов" в столицата:

Пирин - Литекс 0:3 (0:1)
Голмайстори: 0:1 Вилфред Нифлор 20, 0:2 Дока 72, 0:3 Крум
Бибишков
Стадион: Георги Аспарухов
Зрители: 3000
Съдия: Стефан Спасов
Жълти картони:
- за Пирин: Витанов и Бодуров
- за Литекс: Кишишев, Бибишков
Състави:
- Пирин: Макенджиев, Ризов, Коемджиев-кап., Г.Георгиев,
Бодуров, Паланков (76-а Калоян Стоянов), Галчев, Витанов (68-а
Благой Наков), К.Николов (55-а Драги Коцев), Спас Делев, Пеев
- Литекс: Голубович, Венков, Ив.Петков, Пл.Николов (46-а
Барт), Кишишев-кап., Манолев, Сандриньо, Шандор (54-а Том),
Дока, Бибишков, Нифлор (87-а Момчил Цветанов)

bnr.bg

 


Сходни връзки

"Литекс" за четвърти път с Купата на България по футбол | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.21 секунди