изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 16:57 EEST
"АЗ СЪМ ПОЛИТИК НА РЕАЛНИТЕ УСЛОВИЯ"    
ПолитикаТова обяви в Добрич - на среща със земеделски производители от Добричко и Силистренско, водачът на листата на НДСВ за европейския вот Меглена Кунева

Двама от кандидатите за европарламента на НДСВ - водачът на листата Меглена Кунева и четвъртата - Биляна Раева, както и техни евроколеги - либералите Рамона Мънеску от Румъния и Йохан Либих от Дания, който е и зам.-председател на европейската либерално-демократическа партия, посетиха Добрич. В града те се срещнаха с преподаватели и студенти от Висшето училище Международен колеж - Добрич, а след това със земеделски производители от Добричко и Силистренско. Пред студентите еврокомисар Кунева заяви, че пред страната ни предстоят тежки години - не само заради икономическата криза, а и заради кризата в доверието. Икономическата криза е факт, защото изчезна доверието, а технологиите стигнаха напред и изпреварват морала, коментира водачът на листата на НДСВ за евровота. Еврокомисар Кунева обяви още, че във времето на глобализация и развитие на интернет-пространството по отношение на туристическата ни услуга много бързо може да се разпространи в света лоша репутация на страната ни от некачествена услуга. Като пример тя добави, че в Европейската комисия има постъпили сигнали от чужденци, посетили страната ни, за несъответствия между това, което се рекламира в брошури и това, което се предлага като туристически продукт в България.
Пред земеделците тя отново изтъкна, че една от главните задачи в обединена Европа пред бранша е необходимостта да се върне доверието в това, което ядем. "Европа не приема генномодифицираните храни и това е основната разлика със САЩ. В тази връзка през юли миналата година бе приета директива за етикетирането на храните". Еврокомисар Кунева изтъкна, че има място за развитие на биоземеделие. "3.6 % от земеделската земя е за биоземеделие и тя се увеличава с 30 на годишно" - допълни тя.
Кунева заяви, че по време на преговорите за присъединяването ни към ЕС България е получила най-добрите условия. "Аз съм политик на реалните условия и съм "за" ядрената енергетика. Но ние трябва да развиваме безопасна ядрена енергетика. Ще настоявам и страната ни да получи повече компенсации - няколкостотин милиона за спирането на 3 и 4 блокове на АЕЦ. Всички искаме промяна, но трябва и да я направим" - каза още Кунева.
Платена публикация
 


Сходни връзки

"АЗ СЪМ ПОЛИТИК НА РЕАЛНИТЕ УСЛОВИЯ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди