изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:15 EET
"Барселона" е на върха на Европа след 2:0 над "Манчестър юнайтед"    
СпортНезабравима нощ в Барселона след победата на местния гранд във финала на Шампионската лига над "Манчестър юнайтед" с 2:0. Попаденията отбелязаха Самуел Ето'о в 10-ата и Лионел Меси в 70-ата минути и така донесоха третото отличие от най-престижната клубна надпревара във витрината на каталунците.


"Манчестър юнайтед" пък не успя да защити трофея си от миналата година, а за българския нападател на отбора Димитър Бербатов това беше втори загубен финал в кариерата му.

Той влезе в игра в 66-ата минута, но не успя да помогне на съотборниците си да преодолеят съпротивата на съперника си.

Англичаните започнаха мача с повече самочувствие и първи стигнаха до опасности. Още във 2-ата минута Кристиано Роналдо отправи далечен удар, Виктор Валдес не се намеси добре и защитник на "Барселона" трябваше да изчисти в корнер преди Джи-Сун Парк да засече топката. 


Категоричното превъзходство на "червените дяволи" продължи само до 10-ата минута. Тогава при първата по-сериозна атака на каталунците Самуел Ето'о отбеляза и първия гол в мача.

Андрес Иниеста намери камерунеца в наказателното поле, той преодоля Неманя Видич и с премерен удар в ъгъла на вратаря Ван дер Сар отбеляза за 1:0.


След това попадение каталунците започнаха да разиграват в типичния си стил. Те задържаха топката и не позволяваха на противника да стига до изгодни ситуации за гол.

Единствените положения за "Юнайтед" идваха след далечни удари, отправяни предимно от Кристиано Роналдо.

В същото време "Барселона" продължаваше да използва възможностите си да контраатакува. Именно в края на първото полувреме Лионел Меси показа качествата си. Аржентинецът направи няколко пробива, но така и не се стигна до някаква по-сериозна опасност пред Ван дер Сар.


Испанският шампион започна силно и втората част на двубоя. Тиери Анри имаше шанс да удвои резултата в 49-ата минута, след като се озова сам срещу вратаря на "Юнайтед". Французинът обаче прати топката в краката му.

Малко след това Шави уцели страничната греда след удар от фаул и това сякаш стресна противника на каталунците.

"Манчестър юнайтед" тръгна отново по-масирано в атака, но халфовата линия на англичаните така и не можеше да сработи добре. Те разчитаха предимно на центрирания, като до опасност стигнаха само при едно от тях.

Майкъл Карик центрира от левия фланг, Яя Туре остана под топката, но Джи-Сун Парк не можа да я засече. Малко по-късно Рууни също не можа да се възползва от едно извеждащо подаване на Кристиано Роналдо.  

Сър Алекс Фъргюсън реши да направи състава си още по-атакуващ и пусна Димитър Бербатов в 66-ата минута на мястото на Парк. Преди това той вкара в игра и Карлос Тевес, заменил неефективния Андерсон.

Пред българския нападател така и не се откриха чисти голови ситуации. Той отправи два удара към вратата на Валдес, но те излязоха в аут.

Малко след влизането му в игра Лионел Меси отбеляза и решителния втори гол. Шави центрира изключително добре от десния фланг и нападателят, макар и падащ, засече топката, пращайки я в далечния ъгъл на Ван дер Сар, който нямаше как да реагира.


Веднага след гола "червените дяволи" се опитаха да отвърнат на удара, но Кристиано Роналдо и Бербатов пращаха топката в аут.

Това бяха и последните сравнително добри възможности за "Юнайтед". След тях каталунците взеха изцяло инициативата в свои ръце и се забавляваха на терена. Те имаха няколко ситуации да отбележат трети гол, но Меси и Пуйол не бяха точни.

Това развитие изнерви до крайна степен англичаните и Кристиано Роналдо и Пол Скоулс си изкараха жълти картони за неразумни и груби влизания.

В крайна сметка "Барселона" запази преднината си и заслужено играчите се радваха след мача. Това беше трета титла в шестия финал на каталунците. "Червените дяволи" пък загубиха за първи път в спора за отличието в най-престижния клубен турнир.

Англичаните не успяха да станат и първия тим, защитил трофея си, откакто Шампионската лига е в този формат от 90-те години на миналия век.

dnevnik.bg

 


Сходни връзки

"Барселона" е на върха на Европа след 2:0 над "Манчестър юнайтед" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди