изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:36 EEST
ТРАГЕДИЯ ПОТОПИ БЪЛГАРИЯ В СКРЪБ НА СПАСОВДЕН! 15 УБИТИ!    
Новини
Тежка катастрофа е станала в 9.20 часа днес. Автобус, пътуващ от хижа “Дружба” на връх Бакаджик към Ямбол, се е ударил в дърво вляво по посока на движението и се преобърнал, съобщиха от пресцентъра на МВР. Станишев отмени визитата си в Добричка област!


По първоначална информация 15 души са загинали. Пострадалите са 15 и са приети в Центъра за спешна помощ в ямболската болница. Четирима от тях са с опасност за живота, а 11 са с по-леки наранявания - фрактури на крайниците. Осигурено е необходимото количество кръв за пострадалите. За момента няма информация сред загиналите и ранените да има деца.
Повечето жертви на тежката катастрофа са пешеходци, отивали на събора за Спасовден на връх Бакаджик. Само двама от загиналите са пътували в автобуса. В “Чавдар”-а са се возели 19 души от Дома за стари хора в Ямбол. Рейсът не е могъл да спре по пътя на слизане от върха и е помел изкачващите се хора. Тежко пострадала от пътниците е 82-годишна жена, закарана в болница с опасност за живота.
При спасителните работи е пострадал полицаят от Районното управление на МВР-Тунджа Митко Димитров, той също е откаран към болница за оказване на медицинска помощ.
Шофьорът е 60-годишен от Ямбол, взета му е кръвна проба за алкохол, резултатите от нея ще бъдат готови по-късно. Направената в КАТ проверка е установила, че автобусът е на ямболска транспортна фирма и е преминал технически преглед на 2 май тази година на пункт в Елхово. Според министъра на транспорта Петър Мутафчиев рейсът е на 30 години, а от МВР допълват, че е технически неизправен. Разпоредено е агенция „Автомобилна администрация" да направи незабавна проверка на фирмата превозвач NSI и на сервиза, където е направен последни технически преглед на автобуса, съобщи БГНЕС.
Екип на Българския червен кръст (БЧК) е на мястото на инцидента, каза председателят на БЧК Христо Григоров. Той уточни, че специалистите ще оказват предимно психологическа помощ, тъй като хората, които са присъствали на мястото на инцидента в момента имат нужда най-вече от това. Григоров уточни, че още два екипа на БЧК пътуват към Ямбол. Те също ще оказват психологическа помощ.
Премиерът Сергей Станишев пътува от Варна към Ямбол и по негово разпореждане екипи на Правителствена болница са тръгнали към мястото на катастрофата, съобщи Таня Генева, директор на пресцентъра на Министерски съвет. На път към мястото на трагедията са и министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев и кметът на Община Ямбол Георги Славов, съобщи Фокус. От Министерството на извънредните ситуации е изпратено разпореждане и към мястото на катастрофата пътуват екипи от териториалните дирекции в Бургас и Сливен, с необходимата специализирана техника. Изпратени са екипи на „Пирогов” и Военномедицинска академия, за да окажат помощ на ямболската болница, както и екипи от Спешна помощ от Сливен. Болниците в Сливен и Бургас имат готовност за оказване на помощ на пострадалите при необходимост.
На мястото на инцидента са и полицаи от ”Охранителна полиция”, пожарникари от областното звено, разследващи полицаи, директорът на Областната дирекция на МВР в Ямбол комисар Стоян Драгнев, областният управител инж. Николай Пенев и кметове на общини от областта.
Парламентът почете с едноминутно мълчание паметта на загиналите в тежкия пътен инцидент. Председателят на Народното събрание Георги Пирински уведоми депутатите за случилото се край Ямбол. Смятам, че всички народни представители трябва да се информират за хода на спасителните операции и да предложат мерки и помощ в случай на нужда, добави той. dir.bg
 


Сходни връзки

ТРАГЕДИЯ ПОТОПИ БЪЛГАРИЯ В СКРЪБ НА СПАСОВДЕН! 15 УБИТИ! | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ТРАГЕДИЯ ПОТОПИ БЪЛГАРИЯ В СКРЪБ НА СПАСОВДЕН! 15 УБИТИ!
Автор: Anonymous да 2009-05-28 @ 11:56 EEST
Точно на нас българите ли трябва да се случват такива трагедии? Бог да ги прости в този светъл християнски празник!
ТРАГЕДИЯ ПОТОПИ БЪЛГАРИЯ В СКРЪБ НА СПАСОВДЕН! 15 УБИТИ!
Автор: Anonymous да 2009-05-28 @ 12:59 EEST
Жалко за хората, както винаги виновни НЯМА.................................!!????????????

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди