изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:20 EEST
Арестуваха собственика на автобуса    
Новини
Собственикът на фирмата на автобуса, който уби 16 души в Ямболско, е задържан за 24 часа. Това каза Катя Няголова, говорител на ОДП Ямбол, цитирана от "Фокус". Собственикът на фирмата "ЕМ СИ АЙ " е Слав Славов.


Катя Няголова посочи, че няма други инциденти на територията на Ямболско с автобуси на тази фирма. Славов е задържан до изясняването на обстоятелствата, довели до трагичния инцидент. „Трябва да се изясни кога е бил последният преглед на автобуса”, посочи Няголова.
Няма открити нови загинали, след окончателното вдигане на автобуса с кранове от местността Бакаджика.
Шофьорът на катастрофиралия автобус край Ямбол Господин Господинов заедно с една от пострадалите бяха приети в Шокова зала на МБАЛСМ "Н. И. Пирогов".
Доктор Антоний Филипов от 4-та спешна хирургия на "Пирогов" съобщи, че след стабилизирането им в Ямбол, и двамата пострадали - Господин Господинов на 62 години и И. С., около 50-годишна жена, са с коремни травми и предстои да бъдат диагностицирани.
На въпрос на БГНЕС защо се е наложило да се изпратят линейки от София на мястото на катастрофата и да се изгуби време за транспортирането на пострадалите от Ямбол до София, д-р Филипов каза, че тези въпроси трябва да се отнесат към болницата в Сливен.
0,29 промила алкохол в кръвта на шофьора на автобуса е отчел дрегерът при проверка, заяви Стоян Драгнев, директор на полицията в Ямбол. Д-р Юруков, който е пътувал в линейката с пострадалия шофьор, каза, че той е в шок, но е в съзнание. Под полицейско наблюдение е.
В 16.40 са тръгнали линейките с 4 пострадали от катастрофата край Ямбол. Двама от тях са приети в "Пирогов", един във Военно-медицинска академия и един в Правителствена болница, заяви директорът на многопрофилната болницата в Ямбол Борис Чорбаджийски. От пострадалите 10 човека са хоспитализирани в болница "Св. Панталеймон" в Ямбол, а други 16 след като са преминали преглед, са били изписани.
Междувременно стана ясно, че телата на всички 16 загинали при тежкия инцидент в местността "Бакаджиците" край Ямбол са идентифицирани, съобщиха от "Гражданска защита".
По-рано стана известно, че това са 11 жени, четирима мъже и едно момче на 16 години. dir.bg
 


Сходни връзки

Арестуваха собственика на автобуса | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди