изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:58 EEST
Депутатки: Масларова участва в корупционна сделка    
ПолитикаНезависимите депутати Антонела Понева и Елеонора Николова заявиха в парламента, че разполагат с доказателства, уличаващи социалния министър Емилия Масларова в корупционна сделка и в конфликт на интереси.

Ставало дума за сграда в Стара Загора, за която през ноември 2007 г. е направена обществена поръчка за реконструкция за нуждите на териториалното поделение на министерството, предаде БТА.
Само преди няколко дни лидерът на партия "Ред, законност, справедливост" изнесе данни срещу Масларова и съпруга й по същия случай. (Виж линка)
По думите на Понева в обществената поръчка няма обявена цена. Явилите се три фирми обаче дали оферти съответно за 21,433 млн. лв., 19,990 млн. лв. и за 18,806 млн. лв. Сечелила най-ниската цена - на "Стара Загора 2007", която по времето на поръчката е гражданско сдружение и в него влизат пет фирми. Останалите участници са "Рувекс" и "Констракшън енд Рипеър". "Констракшън енд Рипеър" е преименуваната фирма "Лена", в която изпълнителен директор е съпругът на Емилия Масларова, посочи Понева. "За да плати на спечелилата поръчката фирма - "Стара Загора 2007", 18,806 млн. лв. (които с ДДС стават 20 млн. лв.), Масларова е поискала 10 млн. лв. от излишъка в държавния бюджет за 2007 г. , а останалите 10 млн. са от бюджета на социалното министерство", каза добави депутатката. По думите й в искането за 10 млн. лв. от излишъка Масларова е посочила, че парите са за строеж на сграда. "Средствата обаче, са само за довършителни работи, защото сградата вече съществува. Така сумата, на практика, е многократно завишена", коментира Понева.
Тя допълни, че няколко дни след отпускането на парите "Стара Загора 2007" от гражданско сдружение се учредява като юридическо лице.
Елеонора Николова е подала писмен сигнал за присвояване в големи размери и за конфликт на интереси до Софийската градска прокуратура.  dir.bg
 


Сходни връзки

Депутатки: Масларова участва в корупционна сделка | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Депутатки: Масларова участва в корупционна сделка
Автор: Anonymous да 2009-05-30 @ 11:30 EEST
Еее, какво от това! Кучетата си лаят, керванат си върви, а вправосъдните структури това чакат за да си напълнят гушките.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди