изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:23 EEST
БФС омекна, даде лицензи на всички за “А” група    
Спорт
Скандално неизрядният "Ботев" на Христолов също получи разрешение да играе в елита, ако се спаси. Без драми в ЦСКА този път, "червените" са одобрени да излязат в Европа


БФС даде лицензи за участие в "А" група на всички отбори, които в момента са част от първия ешелон. Решението на Лицензионната комисия е, меко казано, странно, като се има предвид фактът, че сред отборите в елита има доста негодни терени, както и такива, при които е пълно с нередности.

Най-фрапантният случай е този с "Ботев", който е затънал в дългове, включително и към държавни институции. Незнайно как обаче "жълто-черният" клуб, който президентът му Христолов влачи към дъното вече близо десетилетие, покри критериите.

Феновете на ЦСКА пък могат да бъдат спокойни, че този път отборът им няма да пропусне евротурнирите, както се случи миналата година. "Червените" получиха лиценз както за клубните надпревари на Стария континент, така и за вътрешното първенство.

Лицензионната комисия на БФС даде лицензи на всички отбори от "А" група за участие в първенството и турнирите на Европа за следващия сезон. Решението на комисията е твърде странно, като се има предвид окаяното положение на много от клубните стадиони, огромните задължения на част от отборите към други клубове, към футболисти, агенти, даже и държавни институции. Най-фрапантен е примерът с издаването на лиценз на "Ботев" (Пд). Клубът преживява най-тежката си финансова криза в цялата си история, доведен е до просешка тояга от президента си Димитър Христолов. От началото на годината играчите не са вземали заплати и премии, наскоро от НАП блокираха сметките на клуба заради сериозни задължения. Вчера Христолов призна, че няма пари да плати дори на полицията да пази мача с "Вихрен". Въпреки това БФС даде лиценз и прецени, че всичко в този отбор е наред.

Другият "висящ" клуб бе ЦСКА. С ловки финансови трикове новите собственици успяха да осигурят известно спокойствие и да получат лиценза. От началото на годината те успяха да договорят разсрочено плащане с всички, на които клубът дължи маса пари от времето на Александър Томов.

Според сайта "Спортлайн" възможно е лицензионната комисия да е направила поредния компромис, като е дала отсрочка на 4 клуба да си оправят бакиите до началото на следващото първенство. По същия начин бе спасен ЦСКА миналото лято, когато отборът не бе допуснат до участие в евротурнирите. След това БФС даде време на "червените" да върнат поне част от дълговете. Така Емил Костадинов и Александър Гарибов бяха принудени да разпродадат повечето от титулярите и да погасят немалко от задълженията, оставени от Александър Томов.

В официалния сайт на футболния съюз Борислав Михайлов и членовете на комисията изказват благодарност на клубовете заради усилията, които положиха, за да изпълнят изискванията.

 


Сходни връзки

БФС омекна, даде лицензи на всички за “А” група | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди