изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 19:10 EEST
Още оставки заради купона, Бойко маха ген. Танев    
Новини
Министър-председателят Сергей Станишев подписа заповед за освобождаване от длъжност, считано от днес, на заместник-министъра на вътрешните работи Румен Андреев, съобщиха от правителствената информационна служба.


Освобождаването му от поста е по предложение на министъра на вътрешните работи Михаил Миков, предаде БГНЕС.
Публични мероприятия като снощния рожден ден не може да бъдат приети като нормални в ден за траур. Става въпрос за частно парти, организирано от служител на МВР. Това заяви министърът на вътрешните работи Михаил Миков.
Министърът подчерта, че е предложил на министър-председателя Сергей Станишев зам.-вътрешният министър Румен Андреев да бъде освободен от поста, тъй като е недопустимо член на политическия кабинет на МВР да присъства в този ден на увеселение.
Седемнадесет хиляди лева са събрани за децата-сираци по време на рождения ден на началника на “Контрол на общоопасните средства” (КОС) в СДВР Венци Рангелов, който е бил и с благотворителна цел. На частното парти са били много висши служители от професионалното ръководство, като към момента все още не е установено кои са те. Проверка на Инспектората ще установи нарушаването на моралните и етични правила за работа в МВР и в съответствие с резултатите ще бъдат наложени наказания.
“Притеснява ме начинът, по който е организиран рожденият ден, както и финансовото му реализиране” коментира министър Миков и заяви, че знаел, че ще има такава публична проява и е попитал организатора за това как ще бъде приета тя в обществото. От своя страна рожденикът отговорил, че очаква благотворителността да надделее.
По думите на Миков някои медии са направили опит за алюзии с покойния министър на вътрешните работи Любомир Начев, но по думите му, това е част от предизборната кампания.
Целта на снощното мероприятие беше не да се направи купон, а да се съберат пари за децата на загиналите полицаи, каза от своя страна заместник-министърът на вътрешните работи Румен Андреев, цитиран от Дарик. Той допълни, че е депозирал сам оставката си пред министъра на вътрешните работи, тъй като е разбрал от медиите, че такава му е искана. Андреев каза още, че може би наистина съвпадението е било неудачно, но такива личности, каквито снощи са присъствали на тържеството в „Континентъл Плаза", трудно могат да бъдат събрани заедно на едно място. Той отново подчерта, че идеята на събирането е била благородна.
Междувременно стана ясно, че кметът на София Бойко Борисов е разпоредил на зам.-кмета за координация, контрол, обществен ред и сигурност Юлия Ненкова да поиска оставката на ген. Емил Танев, директор на дирекция „Координация, контрол, обществен ред и сигурност” в Столична община. Причината за искането на оставката е участието на ген. Танев на същото мероприятие в деня на национален траур, съобщиха от пресцентъра на общината, цитирани от "Фокус".
Малко по-късно обаче заместник-кметицата Юлия Ненкова съобщи, че ген. Емил Танев няма усещането, че е виновен и отказва да си подаде оставката, предаде Фокус. Тя уточни, че е разговаряла с ген. Танев, но той е отказал да подаде оставка.
„Следва друга процедура – тъй като кметът е категоричен, че ген. Танев трябва да бъде освободен, по Закона за държавния служител ще се образува дисциплинарно производство и дисциплинарна комисия ще прецени каква е степента на нарушението, уронва ли то престижа на администрацията и ще се произнесе с решение. В закона е заложено срокът за произнасяне да е до 1 година след извършване на деянието, но ние възнамеряваме веднага да направим проверка и ще спазим всички срокове, като ще се даде възможност на ген. Танев да се защити и да даде обяснения по случая. Дисциплинарният съвет ще реши каква е степента на вината, какво е нарушението, има ли нарушаване на правилата на поведение на един държавен служител и ще се произнесе с решение”, обясни Ненкова. dir.bg
 


Сходни връзки

Още оставки заради купона, Бойко маха ген. Танев | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди