изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:45 EEST
Цветан Цветанов: Не е необходим дебат с правителството    
Политика Добрич. Тотален е провалът поради корупционната политика на това правителство, заяви в Добрич председателят на политическа партия ГЕРБ Цветан Цветанов, предаде кореспондентът на радио „Фокус” – Варна. Цветанов зададе риторичния въпрос за това кой е понесъл отговорността за спрените пари по ФАР например. „Безвъзвратно спрени 220 милиона евро”, припомни Цветан Цветанов.

Това са замразени пари, поради което не могат да стартират програмите за развитие на селските райони, подобренията в инфраструктурата, подчерта Цветанов. По неговите думи, „това са пари, които трябваше да стигнат до всички общини в страната и днес да бъде дадена възможността за трудова заетост на хората, които щяха да ползват европейските пари”. В този контекст от ГЕРБ не намират смисъл за провеждане на дебат с управляващите. Мотивите – заради „пълната безотговорност и липса на всякакъв диалог с опоненти, синдикати и работодатели” от страна на управляващите, „затова сме на този хал”, коментира Цветанов. Всички протести, които преминават лавинообразно в здравеопазване, образование, земеделие, сигурност и обществен ред, стачките в МВР, всичко това е обезсмисля воденето на диалог, защото „обществото и Европейската комисия дадоха оценка на това правителство”, каза Цветанов. Това, което ГЕРБ предлага, е представяне на секторните политики във всички области. Такива срещи се провеждат и на тях са поканени представители на управляващите, синдикатите, работодатели, НПО, но управляващите „просто бягат от това, което предлагаме и искаме да бъде дебатирано”, заяви Цветан Цветанов и допълни: „това е едно провалено правителство, с един провален министър-председател, не се налага и не е необходимо, защото няма какво да дебатираш”. Това, че България в момента е сочена за най-бедната и най-корумпираната държава в Европейския съюз, за всичко това трябва да отговаря министър-председателят, е позицията на ГЕРБ.

По-важни са срещите с хората, техните настроения и очаквания и те да бъдат по начин, „който ние днес усещаме и аз съм убеден, че политическа партия ГЕРБ ще бие убедително”, заяви в Добрич председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, предаде кореспондентът на радио „Фокус” – Варна. Водещото в управленската програма на ГЕРБ ще бъде интегрираният подход във воденето на секторните политики във всяка една сфера и област, каза Цветанов. По неговите думи, основен акцент ще бъдат образованието, антикорупционната политика и връщането на доверието на Брюксел към България, защото без финансовата помощ и солидарността на европейското финансиране във време на тежка финансова криза страната няма шанс да се оправи. На журналистически въпрос към какво мнозинство се стреми ГЕРБ в националния парламент, Цветанов припомни, че стремежът е към пълно мнозинство, за да бъде поета и цялата политическа отговорност. Това той заяви със съзнанието, че в края на краищата избирателите са тези, които решават. От ГЕРБ обаче отправят апел към министър Михаил Миков за повече действие заради тенденция, която от партията наблюдават в почти всички областни градове и малките населени места. Става дума за купуването на гласове, поясни Цветанов. Той съобщи, че дори днес при посещението си във Варна от ГЕРБ са сезирали полицията за случай, при който е хваната една домакинка във варненско училище, където по списък от 80 човека, по 20 лева на човек се купуват гласове за НДСВ за евроизборите. „Това, което имаме като информация е, че в много населени места БСП, ДПС, РЗС и НДСВ купуват гласове и имат изградена схема”, каза Цветан Цветанов. Той отправи молба към всички български граждани гласоподаватели заедно да се преборят за една демократична България, „а това може да стане само и единствено с висока избирателна активност”. „Това е единственото противодействие на купуването на гласове, защото когато имаме 75% избирателна активност политическите партии, които ще си купят гласовете, ще имат не повече от 5 до 10%”, заяви Цветанов и допълни, че ако в обратния вариант избирателната активност е само 20%, „случайността ще определя бъдещето на нашите деца”. „Аз не искам това да се случва”, подчерта Цветанов.

Сегашното правителство до последно ще твърди, че няма липса на паричен ресурс, заяви пред журналисти в Добрич председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, който тази вечер се среща със симпатизанти на партията в своите предизборни обиколки, предаде кореспондентът на радио „Фокус” – Варна. Мнението, което Цветанов поддържа е, че „днес страната ни е пред финансов колапс”. Като следствие на това идва необходимостта да се направи спешна актуализация на бюджета, допълни Цветан Цветанов. Да се информира парламента за приходната и разходната част на бюджета е другото, което трябва да се направи, „защото това, което се усеща в момента от училищата в страната, е че делегираните бюджети са във формат вече 75%, което е сериозен проблем за изкарването на сегашната учебна година и започването на новата 2009/2010”. Цветанов подчерта, че подобно отношението на правителството ни към висшето образование и науката у нас и всички тези примери са основателен довод за притеснение за случващото се с финансите в страната


Жулиета НИКОЛОВА


 

 


Сходни връзки

Цветан Цветанов: Не е необходим дебат с правителството | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.50 секунди