изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 15:13 EEST
ЕМИР КУСТУРИЦА ОТКРИВА ТУРИСТИЧЕСКИЯ СЕЗОН В КАВАРНА    
ОбществоТази вечер с концерт на световноизвестния режисьор и музикант Емир Кустурица и неговата Тhe No Smoking Orchestra, официално ще бъде открит туристическият сезон в морската столица на рока - Каварна.

Сръбският режисьор и музикант идва за пръв път в Каварна.
"Ще го изненадаме с българска кухня и ще му предложим да посети нос Калиакра" - сподели кметът Цонко Цонев. Той допълни, че в Белград е получил куп подаръци от световноизвестният режисьор чрез неговия мениджър - тениска с  The No Smoking, пънк операта "Циганско време", последния му филм "Завет", както и филм за Марадона. Цонко Цонев също е подготвил подаръци - освен книгата на Юри Чарийски за Каварна и Камен бряг, ще му подари и всички рекламни материали за Каварна.
Емир Кустурица ще се изяви в морската столица на рока като китарист. Авторът на "Ъндърграунд" работи с The No Smoking Orchestra почти от самото им създаване през 1981 год. През 1998 г. именно те композират музиката за хитовия му филм  "Черна котка, бял котарак", който му носи наградата Сребърен лъв за най-добра режисура на кинофестивала във Венеция. По време на престоя си Емир Кустурица и бандата му ще бъдат настанени в четиризвездния хотел "Отдих" в Каварна.
Концертът ще започне в 20.30 часа на централния площад в морския град и е безплатен за всички жители и гости на града.
Следващите големи концертни прояви са в началото на юли, когато по традиция краймроският град ще е домакин на поредното издание на добилия вече национална известност "Калиакра рок фест". 
 


Сходни връзки

ЕМИР КУСТУРИЦА ОТКРИВА ТУРИСТИЧЕСКИЯ СЕЗОН В КАВАРНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди