изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:14 EEST
БИЯТ ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ, ДОКАТО РАБОТЯТ    
НовиниСлужител на Мрежови ектропреносен подрайон - Добрич, който е подразделение на Националната електрическа компания, е бил бит по време на работа. За това алармира началникът на района Сашко Колев, който пред журналисти разказа следното: "Неизвестни нападнали наша група, която е извършвала профилактика на съоръженията.

Шофьорът на колата, с която е била групата, е пребит и целият е подут. Подадох сигнал в полицията, ще уведомим и прокуратурата".
Случката станала в четвъртък миналата седмица. Автомобилът на компанията спрял на черен път на около километър преди входа на Генерал Тошево. Група от четирима монтьори отишли до съоръжението, докато шофьорът на колата останал вътре и с гръб към вратата започнал оформяне на документите. Изневиделица зад гърба му някой отворил вратата на колата, ударил го и го извлякъл от автомобила, след което бил бит на земята, докато дойдат неговите колеги, които го разтървали от нападателите му. Пострадалият Димитър сподели, че целият е подут, очаква медицинските изследвания да покажат дали има счупвания. "Нападателите са имали претенции, че хората ми са спрели на черния път, който бил техен. Категоричен съм, че не са влизали в никакви ниви и не може при изпълнение на служебния им дълг те да бъдат нападани. Компанията плаща винаги, когато влизаме в ниви и нарушаваме посевите за профилактики на съоръженията си на арендатори, земеделски стопани. Това е безобразие" - категоричен е Сашко Колев.
С порезни рани по лицето от счупено стъкло на камиона, който карал, е и шофьор, работещ във "ВиК", научи още НДТ. Инцидентът възникнал с група на "ВиК", която асфалтирала дупка след ремонт на водопровод. Свидетели на разправията разказаха, че камион на дружеството бил спрян в близост до младежкия дом в града. По това време пристигнал личен автомобил, чийто водач започнал да ругае, че камионът е така спрял, че пречи да остави съпругата си в близък фризьорски салон. След размяната на обиди, служителите на водното дружество си довършили работата и продължили на съседна улица. Изневиделица обаче шофьорът на колата им налетял, като се качил дори на стъпалото на камиона, счупил с юмрук стъклото на водача и парчета нарязали лицето му. За инцидента потвърди управителят на "ВиК" - Величко Василев, който заяви: "Няма да оставя така нещата. Сезирали сме полицията и адвокатите на фирмата са подготвили, а по всяка вероятност вече са и внесли, сигнал до прокуратурата. Отделно пострадалият наш служител е правото си да заведе и граждански иск".
От полицията заявиха, че има такива случаи, които са в процес на изясняване.
 


Сходни връзки

БИЯТ ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ, ДОКАТО РАБОТЯТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди