изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:39 EET
Френски самолет изчезна над Атлантика    
По света
Самолет "Ербъс" А330 на френската авиокомпания "Ер Франс" е изчезнал от екраните на радарите над Атлантическия океан, съобщиха бразилските военновъздушни сили, цитирани от Асошиейтед прес.


Военни самолети от Бразилия издирват машината, която изпълнявала полет между Рио де Жанейро и Париж, в района на бразилския остров Фернанду ди Нуроня. Френски военен самолет също излетя от Дакар в опит да открие машината.
На борда е имало 216 пътници и 12-членен екипаж, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Едно бебе, седем деца, 82 жени и 126 мъже са били пасажерите. Трима мароканци - една жена и двама мъже, са се качили на самолета, съобщи близък до правителството на страната източник. Те били лекари, които присъствали на конгрес в Бразилия. По-рано днес беше съобщено, че петима италианци се намират на борда, но тази информация не беше потвърдена от официален източник. Засега няма данни за народността на останалите пътници.
Самолетът е излетял от Рио де Жанейро в 19 ч. вчера и трябвало да кацне на летище "Шарл дьо Гол" в Париж днес в 11:15 местно време (12,15 българско - б.р.).
Изчезналият самолет изпратил автоматичен сигнал за късо съединение на борда, докато преминавал през зона на силна турбуленция, предадоха световните агенции. Самолетът най-вероятно е бил ударен от гръм, съобщи Франсоа Брус, говорител на авиокомпанията. Машината преминавала през буреносна зона със силна турбуленция около 2.00 часа по Гринуич. Съобщение е било получено в 2.14 часа по Гринуич, 15 минути след турбуленцията.
Самолетът изчезнал от бразилските радари около 1.30 по Гринуич (10.30 часа бразилско време ) след полет от близо три-три и половина часа. Това означава, че диспечерите са изгубили следите на самолета, докато той е бил относително по-близо до Бразилия, отколкото до Франция.
"Към този момент самолетът трябва е свършил керосина в резервоарите си, така че за съжаление трябва да мислим за най-лошото", каза френският министър на екологията, енергетиката, устойчивото развитие и териториалното устройство Жан Луи Борло пред радио "Франс инфо" към 14 ч. Той изключи вероятността самолетът да е отвлечен и каза, че вероятната причина е катастрофа. Според Борло самолетът е изчезнал както от военните радари, така и от радарите на гражданската авиация.
Френският президент Никола Саркози изрази "изключителната си тревога" и изпрати министри на парижкото летище да следят развитието на ситуацията.
Няма никаква надежда за самолета, коментира източник от летищните власти в Париж, цитиран от Франс прес.
На летището в Рио де Жанейро е създаден кризисен щаб. В щаба ще бъдат приемани семействата на 228-те души на борда и ще се дава информация за полет 447. Засега никой представител на семейство от хората на борда не се е представил на летището, а гишето на "Ер Франс" е празно.
Говорителката на компанията в Париж Брижит Баран съобщи, че авиокомпанията е отворила информационен център на летище "Шарл дьо Гол" за семействата на пътниците в самолета.
Машината лети от 2005 г. и за последен път е минавала технически преглед на 16 април т.г.
 
dir.bg
 


Сходни връзки

Френски самолет изчезна над Атлантика | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди