изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:02 EEST
ОТНОВО ИЗМАМЕН НАИВНИК С КАТАСТРОФА С БЛИЗЪК    
Ред и сигурностПоредната жертва на измама с катастрофа, причинена от роднина, е регистрирана на територията на Добричка област, съобщиха от Областната дирекция на МВР.


На 30 май в 14.50 часа в Първо РПУ жалба подала 65-годишна добричлийка. Тя разказала, че на същата дата в 10.30 часа на домашния й телефон се е обадил мъж и се представил за сина й, като е съобщил, че е блъснал дете и е задържан в полицията. Впоследствие разговорът продължил с друг мъж, представил се за адвокат. Той заявил, че за освобождаването на сина й е нужна сумата от 7 000 лв. Тъжителката казала, че първоначално може да даде само от 1 000 лв. Мнимият адвокат се е съгласил и направил уговорка, че ще изпрати негов служител пред спирката на “Балкантурист”, за да вземе парите. Около 11 часа възрастната жена предала парите на младо момче, представило се с име Петър, на възраст около 20-25 години. Малко след това тъжителката разбрала, че е измамена. По случая се извършва проверка.
Жертва на подобна измама стана предния ден 54-годишен мъж от Добрич. Той също олекна по схемата "катастрофа, причинена от близък". На него обаче била поискана сумата от 30 000 лева, заради липса на толкова пари той броил "само" 5 000 лева. 
По повод случая с 65-годишната жена ОД на МВР в Добрич напомня на гражданите, че такъв тип обаждания целят единствено измама и потърпевшите не трябва да се доверяват на непознати хора. Те често имитират плач и гласа на близки хора, с което объркват тези, с които разговарят по телефона. При получаване на такова обаждане е необходимо незабавно да уведомите  най-близкото поделение на МВР или да се обадите на телефон 112. НДТ
 


Сходни връзки

ОТНОВО ИЗМАМЕН НАИВНИК С КАТАСТРОФА С БЛИЗЪК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди