изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 09:21 EEST
Как Камата закла БСП    
Коментари

Никакви политически противници не и трябват на столетницата. Нито ГЕРБ, нито Синята коалиция можаха от месеци да постигнат това, което модерният ляв стори само с едно изказване и едно появяване по телевизията. Стоичков просто заби неспасяем гол на БСП в последната минута на предизборния мач на червените, които сами си го изпросиха с необмисленото и прибързано уволнение на зам. министърът на МВР Румен Андреев.



Скандалът около рождения ден на шефа на КОС Венцислав Рангелов, който всъщност се оказа благотворително събиране на средства за деца на загинали полицаи с право вбеси носителя на три златни топки и той нарече в прав текст политиците с онези имена, с които обикновения българин ги нарича по кръчмите и вкъщи. Защото и Миков и Станишев преиграха предизборно, вцепенени от страх и ужас да не ги сравнят с Жан-Виденовото хоро по време на смъртта на 14-те войничета или с поведението на покойния шеф на МВР Любомир Начев, докато загиваха полицаи. И защото трябваше да падне нечия глава, но да се запази цялата партия и правителство. Както се разбра, се оказаха големите губещи. Защото ако един известен и политически неангажиран българин нарече публично в ефир един министър "лъжец" и го докаже, това също е повод за оставка. Този път на министъра. Още повече, че същият този министър в деня на трагедията край Ямбол също ходи по празненства, където обаче няма благотворителност, а си е чист купон. И когато една футболна легенда се закани: “Ако не върнат Андреев си отиват те”, шамарът става още по-звучен. Сега, ако са мъже на място, Миков трябва да подаде оставка и Станишев тутакси да му я приеме, тъй като е длъжен поне публично да мери с един аршин.
Има обаче още нещо. Покрай целия скандал беше зададен въпросът: “А откъде един директор в полицията има пари да вдига празненство в “Континентал плаза”? Отговорът даде Стоичков, който лично платил сметката. Незададеният още въпрос е: “А откъде един военен съдия като Веселин Пенгезов има средства да наема цяла резиденция като Лозенец и да вдига такъв мащабен купон и дори да си организира заря, която впоследствие отменил? Това трябва да се пита Миков, носейки цветя на юбиляра. Но той пита друго: “Откъде Яне Янев има пари за билбордове”? Ами нали сте шеф на МВР, бе г-н министър. Ние чакаме да ни кажете откъде. А това, че Яне ви сложи на шейната и ви хързулна по наклона – сами сте си виновни.

Евгени Петров, БЛИЦ
 


Сходни връзки

Как Камата закла БСП | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Как Камата закла БСП
Автор: Anonymous да 2009-06-02 @ 13:40 EEST

Не беше редно и Стоичков да е на купона, пък бил тй и благотворителен.., ама беше там.

Сега с тази своя позиция защитава себе си а не уволнения.

Ш този ден не му беше мястото там, а още повече да взима страна по въпроса.

Да се покае и засрами, но не би. А отвори една уста та лъхна на мършаво от нея!


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди