изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:22 EEST
Добричкият окръжен съд допусна екстрадиция на украинец в Република Турция    
Ред и сигурност

Добричкия окръжен съд допусна поисканата от съдебните власти на Република Турция екстрадиция на 50-годишния гражданин на Украйна и Израел Игор Д. Тричленният съдебен състав разпореди той да бъде предаден за осъществяване на наказателно преследване за престъпления, за които е осъден от съд в Анкара на 28.12.2006 г. До приключване на процедурата по екстрадирането му Игор Д. е с постоянна мярка „задържане под стража”.



            

 Решението може да  бъде обжалвано или протестирано пред Апелативен съд – Варна, до 8юни. Върховна касационна прокуратура ще бъде уведомена след влизането му в сила за изпълнение на екстрадицията.

Игор Д. бе задържан на ГКПП – Дуранкулак на 23.03.2009 г. по искане на съдебните власти на Република Турция и на основание на Европейската конвенция за екстрадиция. На 25.03.2009 г. Добричкият окръжен съд взе спрямо него временна мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок от 40 дни, а на 01.05.2009 г. постанови постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”, които той търпи в Затвора във Варна. На 30.04.2009 г. е получено  официалното искане на турските власти за екстрадицията. От документите става ясно, че Игор Д. трябва да изтърпи наказание от 7 години лишаване от свобода, чиято давност изтича през 2027 г. Той е бил признат за виновен, че през февруари 2004 г. в Турция е употребил фалшив паспорт и два пъти използвал фалшиви банкови кредитни карти в търговски обекти за покупка на скъпоценности.  

Назначена от Добричкия окръжен съд медицинска експертиза установи, че хроничните заболявания, от които страда Игор Д. датират от около 5 години. Съдебният състав обаче прецени, че това обстоятелство не може да обуслови към момента изменение на мярката му за неотклонение в по-лека.

 

02.06.2009 година                                        Пресслужба Добрички окръжен съд

 


Сходни връзки

Добричкият окръжен съд допусна екстрадиция на украинец в Република Турция | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди