изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 01:00 EEST
ДОБРИЧКИ МАТЕМАТИЦИ БЛАГОДАРЯТ ЗА ПОДКРЕПА    
НовиниОт 28 до 30 май в украинския град Измаил се проведе математическият турнир "Черно море", който от 2002 г. се организира на ротационен принцип от училищните настоятелства на езиковите гимназии от България, Украйна, Румъния, съобщиха от пресслужбата на областна администрация.

От името на организаторите от Добрич Димитър Сивков изрази най-сърдечна благодарност на зам.-областния управител инж. Михаил Стоев, който е съдействал за осъществяване на контакти с инспектората по образование в Измаил и активно подкрепя математиците от самото стартиране на инициативата, допълват от администрацията.
Добричките участници  - ученици от ЕГ "Гео Милев" и частна гимназия "Леонардо да Винчи", се завръщат с успехи. Първенец с максимален брой точки, отличен със специалната награда на международния турнир "Черно море", е осмокласникът от ЕГ "Гео Милев" - Илия Петков. В тази връзка зам.-областният управител е насърчил желанието на участниците в турнира да предприемат мерки за кандидатстване по ОП "Черно море", където възможност за това дава приоритетна ос 3 - "Подкрепа за културни и образователни мрежи за установяване на една обща културна среда около Черноморския басейн". Целта е да се подготви  през следващата година и да се кандидатства с интегриран проект на тема "Обмяна на опит в приспособяване на системите в образованието". В старта на проекта ще се включат партньорите от Добрич, Измаил и Констанца. Инж. Стоев е изразил надеждата си при добра подкрепа от страна на местните власти проектът да се реализира и мултиплицира, допълват от пресцентъра.
 


Сходни връзки

ДОБРИЧКИ МАТЕМАТИЦИ БЛАГОДАРЯТ ЗА ПОДКРЕПА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди