изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:28 EET
В ДОБРИЧ СТАРТИРА УНИКАЛЕН ПРОЕКТ ЗА ЗАСНЕМАНЕ НА ПОДЗЕМНАТА ИНФРАСТРУКТУРА    
Новини302 хиляди евро ще получи Община Добрич за реализацията на проект за цифров кадастър на подземната инфраструктура, съобщиха от кметството.

Средствата се осигуряват от финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.
Проектът е на стойност 302 000 евро. С него за първи път ще се направи модел за съвместно управление на всички институции, които имат отношение към подземната инфраструктура.   За първи път в България в Добрич ще се извърши геодезическо заснемане на подземните комуникации - Вик, БТК, Е.ОН и газовите мрежи. Данните ще бъдат цифровизирани и ще могат да се обработват по нов начин. Целта на общинския проект е да се получи пълен синхрон между институциите, които управляват  подземната инфраструктура. Ще бъде създаден електронен регистър на всички подземни комуникации на няколко нива, което ще позволи ускоряване на дейностите при ремонт и поддръжка на градската инфраструктура. Освен базата данни, която ще бъде изготвена, ще се направят работни станции във всяка една от институциите, които участват в управлението на подземната инфраструктура. Вече има подписани споразумения за съвместна работа с тези институции. Така в реално време ще могат да се координират действията при ремонт и поддръжка на подземната инфраструктура.        
Финансовият механизъм е програма, чрез която Кралство Норвегия, Княжество Лихтенщайн и Исландия дават безвъзмездна помощ на България в размер на 21.5 млн. евро.
 


Сходни връзки

В ДОБРИЧ СТАРТИРА УНИКАЛЕН ПРОЕКТ ЗА ЗАСНЕМАНЕ НА ПОДЗЕМНАТА ИНФРАСТРУКТУРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди