изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 20:30 EEST
ЕВРОДЕПУТАТИТЕ ТРЯБВА ДА ЛОБИРАТ ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ    
Европейски съюз С въпроса: "Какво очаквате от бъдещите български представители в Европейския парламент", в. "Нова добруджанска трибуна" се обърна към кметове на общини в Добричка област. Ето какво споделиха те за читателите ни:




Детелина НИКОЛОВА - кмет на община Добрич: "За мен е важно българските граждани да излязат и да гласуват на 7 юни, да има висока активност, защото вотът за Европейски парламент означава вот за продължаваща евроинтеграция за България. Като кмет и български гражданин очаквам нашите евродепутати да отстояват и лобират за защита на националните интереси и да имаме обратна връзка с тях."
Живко ГЕОРГИЕВ - кмет на община Тервел: "Не очаквам чудеса за България от Европейския парламент, но съм убеден, че много неща в страната ще се подобрят, ако нашият, Българският Парламент намери вярната формула за работа с Европейския. Българското законодателство някак много бързо се хармонизира с европейското, но в много сфери промените са само на хартия. Така че аз, като българин, очаквам по-ефективна политика за селските райони, по-гарантирана безопасност и сигурност на храните, опростяване на разпоредбите и стандартите на ЕС, за да можем устойчиво да вървим в посоката, която следват и в Европа, без непрекъснато нещо в някоя сфера драстично да се изменя, а в друга - да изостава с десетилетия..."
Красимир КРЪСТЕВ - кмет на община Шабла: "На първо място - реално лобиране за приемане на правила и закони, които да улеснят работата на кметовете за работата им при усвояване на евросредствата. Искам да представляват нашите интереси, защото критиките, които търпим от Брюксел, не са свързани с нашата работа, а с централната власт". 
Николай АНГЕЛОВ - кмет на община Балчик: "Евродепутатите са огледален образ на управлението на държавата. Те работят в съответните европейски партии и се стараят да убедят колегите си да подкрепят или не някои решения, които касаят страната им, в случая България. Считам, че дотам се простират техните правомощия, което не е никак малко. Според мен, евродепутатите трябва да са хора, които могат и трябва да лобират за интересите на държавата си."
Цонко ЦОНЕВ - кмет на община Каварна: "Очаквам следващите ни евродепутати по-често да идват в различните райони в страната, а не да се сещат за нас и да идват само от избори на избори. Смятам, че трябва да посещават поне веднъж годишно различните райони, за да се запознават с проблемите ни по места и да преценят как най-добре биха могли да лобират за тях в Европарламента, за да защитят българските интереси". НДТ
 


Сходни връзки

ЕВРОДЕПУТАТИТЕ ТРЯБВА ДА ЛОБИРАТ ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди