изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 23:59 EEST
ДЕВЕТ ПРОЕКТА НА НПО ФИНАНСИРА ОБЩИНА ДОБРИЧ    
Новини9 проекта на неправителствени организации са одобрени за финансиране от Община Добрич тази година по Програмата за подкрепа на граждански инициативи в полза на местната общност, съобщиха от пресслужбата на общината.

 Одобрените проекти са класирани след проведен общински конкурс. Общата финансова подкрепа на общината е на стойност 20 хиляди лева. Редуцирано финансиране за реализацията на своите проекти ще получат: Сдружение "Ред и сигурност", "Юридически съвет за европейска интеграция", Сдружение "ПРО ЗОО Добрич", "Добричко училищно настоятелство", Туристическо дружество "Батовска долина", "ХОБИСКЛУБ", "Детско сърце - град Добрич", "Областен съюз на инвалидите, "Сдружение за развитие на деца - Слънчице".
От общината напомнят, че програмата за финансиране на граждански инициативи в полза на местната общност е действаща вече трета година. До момента с осигурените средства от Общината са реализирани 52 проекта на НПО на стойност близо 75 хиляди лева. Всяка година Община Добрич дава възможност на неправителствени организации да кандидатстват и да получат общинско финансиране. Проектните предложения трябва да са свързани с решаването на конкретен социален проблем или с развитието на младежки дейности, здравословен начин на живот, гражданско образование, интеграционни процеси. Максималната сума, която Общината може да отпусне, е 3000 лв., като финансирането се извършва на два транша - 70 % в началото и 30 % след завършване и отчитане на дейността. Съфинансирането от страна на кандидатстващите е минимум 20 %.
 


Сходни връзки

ДЕВЕТ ПРОЕКТА НА НПО ФИНАНСИРА ОБЩИНА ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди